Thit bo xao khoai tay- Vietnamesisk wok

Lättlagad vietnamesisk wok som du enkelt svänger ihop. God vardagsmat med det där lilla extra. Traditionellt tillagas Thit bo xao khoai tay med biff som man skivar tunt men jag har ersatt biffen med färs för att göra rätten ännu enklare och lite billigare. Du kan ha biff i om du vill det och du kan även variera grönsakerna efter smak. Ha i allt från svamp, bambuskott till sockerärtor.

4-6 portioner
600 g färs
3-4 st fasta potatisar
2 gula lökar
2 st tomater
3 st vitlöksklyftor
2 st salladslökar
Rapsolja till stekning
Såsen:
0,5 dl japansk soja
0,5 dl ostronsås
2 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
Serveringsförslag:
Chili och koriander till garnering (valfritt)
Jasminris
Lime att pressa över

Recept på peruansk lomo saltade hittar du HÄR!

Gör såhär:
Skala potatis och hacka i stavar. Fritera potatisen eller lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om du ska laga stavarna ugnen ringlar du rapsolja över. Tillaga gyllene och frasiga mitt i ugnen på 225° i ca 12-15 min.

Hacka lök i strimlor (ej för tunna), tomat i klyftor och vitlök fint. Hacka salladslöken. Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.

Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Stek färsen på hög värme tills den får ordentligt med färg och en fin stekyta. Vänd i vitlöken och stek lite till. Vänd i löken. och stek lite snabbt. Vänd sedan i tomat, potatis och såsen. Fräs allting under omrörning.

Sänk värmen och lägg ett lock på stekpannan och låt tillagas i ca 3-4 min. Toppa med salladslök, chili och koriander. Pressa lime över och servera med ris!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close