Lättlagad rumänsk champinjongryta. Perfekt att laga nu under svampsäsongen. En klassisk tocanita de ciuperci tillagas med champinjoner med det funkar förstås alldeles att använda en annan svampsort. Jag har serverat grytan med mamaliga, som betyder polenta på rumänska. Smarrigt!
4 portioner
500 g champinjoner eller en annan svampsort
1 gul lök
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
400 g krossad tomat
Salt & peppar
Olja till stekning
Persilja till garnering
Serveringsförslag:
Polenta, ris eller bröd
Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, paprika i strimlor eller tärningar, hacka svampen i skivor eller i bitar. Hetta upp olja och stek lök tills den mjuknar och får färg. Vänd i paprika, vitlök och stek lite till. Vänd i svampen, paprikapulver och stek tills svampen släpper ifrån sig vätska och får stekyta. Tillsätt krossad tomat, smaka av med salt och peppar, låt grytan puttra under lock i ca 20-30 min. Toppa med persilja och servera med önskat tillbehör. Jag serverade med polenta, koka polentan enligt anvisning på förpackningen.