Lättlagad och god tonfiskpasta som du slänger ihop på max 30 minuter. Du kan variera såsen genom att ha i chili, kapris, oliver eller varför inte majs om du gillar det. Perfekt att laga de dagar du vill ha en snabb och läcker middag.
4 portioner tonfiskpasta
2 burkar tonfisk i olja (även tonfisk i vatten funkar bra)
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 chili om du gillar hetta
1 liten bunte finhackad persilja
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré (kan uteslutas)
Ca 1 dl vatten
Salt & peppar
TIPS! Du kan tillsätta svarta oliver eller kapris i såsen.
Gör såhär:
Hacka lök, paprika, vitlök, chili och persilja. Hetta upp olja i en stekpanna och börja med att steka löken tills den blir mjuk och glansig. Vänd sedan i paprika, vitlök och persilja. Stek en stund till, tills paprikan mjuknar. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och vatten. Koka upp och krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 20 min, rör om då och då. Låt tonfisken rinna av väl och vänd sedan i tomatsåsen. Servera med pasta. Riv gärna på parmesanost vid servering.