Tonfiskrulle- En perfekt bufférätt

Läcker tonfisk rulle som är en given succé. Den brukar jag bjuda på när jag får gäster tillsammans med en god sallad. Den är lika populär varje gång. Perfekt att servera på buffén, som lunch eller middag. Den påminner om crepes, degen är lite som ugnspannkaka fast tunnare. Lika god att avnjutas kall som varm. Detta recept är ett av de första som jag laddade upp på bloggen, har uppdaterat den så den får komma fram igen, den låg allra längst bak i receptregistret. 
tonfiskrulle-7

1 stor rulle, ca 10 bitar, 5 portioner
Fyllningen:
2 burkar tonfisk i vatten
1 halv purjolök
1 röd paprika
3 dl cremefraice (valfri fetthalt)
2 msk dill, färsk eller djupfryst
2 msk citronsaft
Salt & peppar
Degen
100 g smör
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg

Gör såhär:
Börja med fyllningen. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Tvätta och finhacka grönsakerna, blanda alla ingredienserna till fyllningen. Ställ sedan i kylen medan du gör degen.

Värm ugnen till 200°. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och salt. Späd med mjölken och vispa till en slät och klumpfri smet. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje några sekunder.Bred sedan ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, degen påminner om ugnspannkaka men är tunnare. Ta ut från ugnen och vänd sedan upp och ner, dra av bakplåtspappret. Bred på fyllningen och rulla som en rulltårta. Hit kan du förbereda rätten dagen innan den ska tillagas om du vill. Plasta in och förvara i kylen om den ska lagas vid ett senare tillfälle. Strö riven ost över rullen och gratinera i mitten av ugnen på 200° i ca 10 min. Servera med en god sallad, kan avnjutas både kall eller varm!
t1320160726_115842-0120160726_120103-01tonfiskrulle-6  tonfiskrulle-8

Join the Conversation

  1. Slavica says:

    Ser så gott ut!❤️

    1. Zeina Author says:

      Dian Slavica, tack så jätte mycket. Kram 😀

      1. Slavica says:

        ❤️

  2. Christina says:

    Fantastiskt god!

    1. Zeina Author says:

      Så skoj att du var nöjd ❤

  3. Jag är en 61årig svensk som verkligen har testat dina goda recept och älskar din matlagning du borde vara på tv i stället för herr Moberg.

    1. Zeina Author says:

      Åh så glad jag blir nu vilken fin komplimang ❤tusen tack

  4. Ulla-carin says:

    vill gärna göra din tonfiskrulle men inte med mjöl. Vad ska jag ta istället, mandelmjöl, fiberhusk ??

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Jag har tyvärr inte testat att baka den utan mjöl, vågar inte svara på vad du kan ta istället. Lycka till och hoppas att du lyckas få till ett bra recept. Kram

  5. Maria says:

    Tonfiskrullen ser fantastiskt god ut…..och alla andra fantastiska rätter du gör och presenterar så fint. Lycka till!!

  6. Christina Ferris says:

    Hej. Jag undrarvilken storlek tonfisk burkarna är?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Ca 170-190 g.

  7. Anette Liljedahl says:

    Hej! Tänkte bjuda mina grannar på Tonfiskrulle. Kan du tipsa mig om en god sås som skulle funka vid sidan om till salladen och rullen.
    Mvh Anette

  8. Gunilla Lundin says:

    Så gott!

  9. ingegerd Öquist says:

    Skall den vara kall när man rullar i hop den?

  10. Marie says:

    Ser jättegott ut! Har du någon erfarenhet av hur den blir om man fryser den?

  11. Anna Martin says:

    Provlagade denna rulle idag och ändrade inte på något, den blev fantastiskt god

  12. Anonym says:

    Hej kan en färdiglagad rulle stå i kylen i 2 dagar? Håller den sig fräsch? Tack för svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close