Grönsaker/ Mezza/ Sallader/ Turkiet/ Veganskt/ Vegetariskt

Turkisk rödkålssallad

Krispig och syrlig rödkålssallad som är ett gott tillbehör vid de flesta rätter. Gör gärna dubbelsats när du ändå är igång, salladen blir desto godare när den får stå ett tag.

4 portioner
1 stor klyfta rödkål (ca 900)
1,5 tsk salt
Ca 1 citron (justera syra efter smak)
1 msk vitvinsvinäger (kan uteslutas)
2 msk olivolja

Zeinas Kitchen hittar du på Instagram HÄR och Facebook HÄR

Gör såhär:
Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Strö salt på kålen. Massera in och pressa saltet i kålen med händerna, gör det i nån minut tills kålen mjuknar och börjar vätska sig. Smaka av, om du tycker att det är för salt så kan du skölja av kålen lite snabbt med vatten. För min del var 1,5 tsk perfekt, det ska gärna vara lite salt och smaka som inlagd kål. Pressa citron, häll över kålen, tillsätt olivolja, vinäger och blanda ordentligt. Låt gärna salladen gotta sig i kylen minst 30 min innan servering, salladen klarar sig fint i kylen upp till 7 dagar.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    N.m
    18/03/2020 at 12:29

    Jag var och handlade rödkål igår och sökte på rödkålssallad I ditt arkiv och blev SÅ förvånad över att du inte hade recept på det. NU HAR DU DET!? Galet

  • Reply
    Margareta Forsman
    19/03/2020 at 17:45

    Fantastiskt gott med rödkål! 🙂

  • Leave a Reply