Lättlagad vardagsrätt där kycklingen bakas i ugn med en läcker fetaostsås. Såsen smaksätts med vitlök och ajvar, supergott! Du kan servera rätten med allt från pasta, ris, bröd till potatis.
6 portioner
3 st kycklingfiléer
5 dl creme fraiche (34% fetthalt)
150 g fetaost
1-2 vitlöksklyftor (justera mängd efter smak, jag tog 1 klyfta)
4 msk ajvar
Salt & peppar
Olja till stekning
Garnering:
Färska örter efter smak (tex basilika, persilja, timjan, rosmarin osv. Jag tog rosmarin)
Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna i mitten. Krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den får färg på båda sidor. Lägg kycklingen i en ugnsform.
Värm ugnen till 200°. Blanda crème fraiche, smulad fetaost, riven vitlök och ajvar i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med önskat tillbehör och sallad. Passar fint med pasta, ris, potatis eller något annat gott som tilltala dina smaklökar.
Tips: Hade inte ajvar hemma så det blev 3 msk piripiri-sås och 2 msk mangochutney istället. Jättegott!
Älskar dina recept, Tack Zeina! Måste testa den här rätten. Ser jättegott ut.
Blev så gott, till detta gjorde jag smashed potatoes med parmesantäcke……Tack Zeina för alla dina härliga recept
Låter jättegott. Kan man förbereda denna rätt, – bryna kycklingen dagen innan?
Underbart gott, tack för all inspiration och allt gott! Kram
Blev jättegott! Tack Zeina
Härligt 😀 Det glädjer mig att läsa
Detta är en favorit här hemma! Har du fler recept som är lika lättlagade som detta? Detta recept är perfekt för nyblivna mödrar nämligen… 🙂