Läcker ugnspannkaka toppad med stekt svamp och rostade pumpafrön. Perfekt lunch att njuta av med en sallad eller varför inte till brunchen. Lika god att avnjutas varm som kall.
4-6 portioner
250 g svamp (valfri sort, jag tog champinjoner)
3/4 dl pumpafrön eller solrosfrön
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
8 dl mjölk
4 st ägg
1 msk smör till smörjning av långpanna
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Hacka svampen och stek den i en helt torr stekpanna på hög värme tills den slutar vätska sig. Rosta pumpa- eller solrosfröna. Ställ svamp och frön åt sidan.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ned mjölken lite i taget för att få klumpfri smet. Vispa sedan i äggen. Smörj och mjöla en långpanna, 30×40 cm. Häll smeten i långpannan. Toppa med svampen och fröna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Pannkakan kommer att svälla upp i ugnen och sedan sjunka igen. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Skär upp i bitar och servera!