Ugnspannkaka med svamp

Läcker ugnspannkaka toppad med stekt svamp och rostade pumpafrön. Perfekt lunch att njuta av med en sallad eller varför inte till brunchen. Lika god att avnjutas varm som kall.

4-6 portioner
250 g svamp (valfri sort, jag tog champinjoner)
3/4 dl pumpafrön eller solrosfrön
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
8 dl mjölk
4 st ägg
1 msk smör till smörjning av långpanna

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Hacka svampen och stek den i en helt torr stekpanna på hög värme tills den slutar vätska sig. Rosta pumpa- eller solrosfröna. Ställ svamp och frön åt sidan.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ned mjölken lite i taget för att få klumpfri smet. Vispa sedan i äggen. Smörj och mjöla en långpanna, 30×40 cm. Häll smeten i långpannan. Toppa med svampen och fröna. Grädda i mitten av ugnen  i ca 30 min. Pannkakan kommer att svälla upp i ugnen och sedan sjunka igen. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Skär upp i bitar och servera!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close