En enkel och god krämig röra med soltorkad tomat och avokado som passar perfekt till bakpotatis.
Fler goda recept på fyllningar till bakpotatis hittar du HÄR!
6 portioner
6 st bakpotatisar
Fyllning:
2 st mjuka avokado
Ca 6 st soltorkade tomater
1 rödlök
1 röd paprika
1 liten vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
Några droppar tabasco (om du gillar hetta annars uteslut)
Salt & peppar
Garnering:
1 lime
Valfria örter (jag tog gräslök)
TIPS! Du kan smula fetaost i röran eller ha i majs.
Serveringsförslag:
Kokta majskolvar
Gör såhär:
Hacka alla grönsaker till fyllningen, skala och mosa avokadon. Blanda ihop alla ingredienser till röran och ställ i kylen under tiden du bakar potatisarna.
Baka potatis: Värm ugnen till 225°. 6 st bakpotatisar på en plåt. Nagga potatisarna med en gaffel eller gör ett kryss i mitten. Baka mitt i ugnen tills de mjuknar, ca 1 timme.
Vid servering öppnar du upp potatisen. Kryddar med salt och peppar, lägg gärna en klick smör i potatisen. Toppa med fyllningen, pressa lite lime över och garnera med örter. Servera med sallad eller kokta majskolvar.