Smördeg har jag alltid i frysen och dessa godingar slänger jag ihop på nolltid. Perfekt om man ska få gäster eller man är sugen på något gott och vill ha det på momangen.
TIPS! innan du sätter igång att baka.
Jag köper färdigkavlade små smördegsplattor, hittas ofta i frysdisken i de flesta matbutiker. Om du inte hittar dem så funkar det även med de stora smördegsplattorna. De brukar vara lite tjockare, kavla ut dem först och skär ut fyrkanter själv. Se till att de blir ordentligt gräddade i ugnen så de blir härligt frasiga och goda. Mer recept på wienerbröd hittar du HÄR!
Klassiska Wienerbröd, 6 st
6 Smördegsplattor, ca 12x 12 cm (finns färdigkavlade fyrkanter i frysdisken i de flesta matvarubutiker)
Vaniljkräm: 6 msk pulver av marsans snabbvispade vaniljsås, blanda med 2 dl mjölk, låt stelna.
Sylt av valfri sort.
Vik in kanterna på smördegen och tryck till dem ordentligt. Lägg vaniljkräm i mitten och en klick sylt. Värm ugnen till 225° och baka dem frasiga i 10-12 min. Låt kallna helt på plåten. Garnera med glasyr eller florsocker.
Glasyr: Blanda 0,5 dl florsocker med lite vatten (ca 0,5 msk), tills du får en tjock glasyr. Ringla med en sked eller spritspåse över de kalla wienerbröden och låt sedan stelna.
Väldigt enkla att göra och supergoda!
Inte penslas med ägg eller något innan ugnen?
hej,det ät väll smördeg inte wiener?!
Så goda! Mannen tror jag lägger ner en massa tid på dessa och blir lika glad varje gång jag bakar dem dessutom 😉