Beroendeframkallande kålsallad. Så beskrivs denna sallad i japan. Den är verkligen i all sin enkelhet alldeles ljuvlig! Behåll den simpel som i receptet nedan eller piffa upp den med lite syra från tex lime eller vinäger om du önskar det. I vissa japanska recept rekommenderar man kycklingbuljongpulver istället för soja. Salladen kan enkelt varieras efter smak, det är kålen och sesamoljan som är hjälten i receptet. Passar perfekt att servera vid de flesta rätter. Vi åt stekt färs med gröna bönor bredvid, recept hittar du HÄR!
4-6 portioner
800 g spetskål eller färsk vitkål
2 salladslökar eller 1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1,5 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
Gör såhär:
Hacka kålen (inte allt för tunna strimlor) och lägg i en bunke. Hacka salladslöken eller riv vitlöken. Blanda ihop sesamolja och japansk soja i en skål. Häll det över kålen och krama in dressingen i kålen. Vänd i salladslök eller vitlök, blanda lite till. Låt gärna salladen stå i kylen en stund innan servering. Toppa med sesamfrön och servera!
Kul med variation på kålsalladen. Kan inte bli annat än gott.