Kinesisk wok med färs och gröna bönor

Middag på ett kick! Läcker wok med färs och gröna bönor. Servera med ris och en krispig sallad och njut!

4-6 portioner
500 g färs (valfri sort, vegofärs funkar strålande)
250 g färska haricots verts (frysta funkar också)
2 vitlöksklyftor
Ca 2 tsk riven färsk ingefära
1 röd chili
2 msk japansk soja
2 msk söt soja eller socker
0,5 tsk krossade sichuanpepparkorn (kan ersättas med svartpeppar)
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Kålsallad
Ris

Gör såhär:
Hacka haricotsverts i ca 1 cm långa bitar. Hacka vitlök fint och riv ingefäran. Hett upp olja i en stekpanna och stek färsen på hög värme under omrörning tills färsen får en fin stekyta. Vänd i ingefära, vitlök och fräs lite till. Tillsätt bönorna och stek under omrörning i ca 2-3 min. I med övriga ingredienser och fräs under omrörning. Chilin hade jag endast som garnering men det funkar även strålande att steka den nu. Låt färsen tillagas under lock på medelvärme i ca 4-5 min. Tills bönorna mjuknar en aning. Servera med önskat tillbehör och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close