Asiatisk vitkålssallad med nudlar

Detta är utan tvekan en av de godaste sallader jag någonsin smakat på. Den hemliga ingrediensen i är ramen nudlar, de klassiska 3-5 kronors nudelpåsar. WOW! Gillar du asiatiska smaker så kommer du älska denna. En krispig sallad med “crunch”. Här kommer ett toppen recept på asiatisk vitkålssallad med nudlar.
5

Vitkålssallad, 4 portioner
0,5 vitkålshuvud
1 morot
1-2 salladslökar
1 pkt ramen nudlar, valfri sort
1 dl sötmandel
2 msk sesamfrön
1 chili om du gillar hetta
Dressing:
0,5 dl vit vinäger
2 msk socker
2 msk soja
0,5 dl sesam- eller rapsolja
1 tsk fisksås eller 2-3 msk limejuice
Salt
7

Gör såhär:
Lägg vinäger, socker och soja i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löses upp. Stäng av värmen och låt svalna. Blanda sedan i olja och fisksås/lime. Täck kastrullen med ett lock och ställ åt sidan. Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Riv morot, finhacka löken. Ställ åt sidan

Krossa nudlarna med händerna, lättast att göra när de fortfarande är i sin förpackning. Ta bort kryddpåsen som ligger i, den ska du inte använda. Sprid ut nudlarna på en plåt och strö över sesamfröna. Värm ugnen till 175°. Ta in plåten mitt i ugnen och rosta nudlarna tills de får lite färg, ca 10 min. Ha koll, de bränns vid snabbt. Ta ut och ställ åt sidan. Dela mandlarna i mitten och rosta mitt i ugnen tills de får färg, ca 7 min. HIT kan du förbereda alla moment tills det är dags att servera salladen. Förvara dressingen och grönsakerna i kylen, nudlar och nötter i rumstemperatur om den ska blandas vid senare tillfälle. Salladen är godast att servera direkt efter man blandat den.

Lägg grönsakerna i en skål, häll över dressingen och blanda. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt/soja/fisksås. Gillar du chili eller koriander kan du ha det i. Häll nudlarna och nötterna i salladen och blanda en gång till. Servera!
hqdefault
 

Join the Conversation

  1. Mariana says:

    En halv dl el msk sesam el raps olja?

    1. Zeina Author says:

      En halv dl:-D Mvh Zeina

  2. peter says:

    Blir inte nudlarna hårda? Jag förstår inte hur de kan tillagas av att rostas bara.

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Jo de ska vara knapriga, en sallad med crunch i 😀

  3. Suveränt god vitkålssallad, har gjort den och jag och mina gäster var mer än nöjda. Tack för alla dina fina recept 🙂

  4. Karin says:

    Barnen, 3 och 5, älskade den här! Jag med 🙂

  5. Hjälp så gott detta var! Definitivt ny favorit!

  6. Cecilia Blomberg says:

    Överraskade familjen totalt. Så underbart krispig och god sallad!

  7. Virve Brynhagen says:

    Rostade nudlar, som chips, och mandlar och nötter ger så god, nötig smak. Åt detta med dina satay kycklingspett, ska lagas fler gånger. Minskade lite på det mest kaloririka i recepten, kör lite á la viktväktarna.

  8. Margaretha says:

    Gott! Jag var lite skeptisk men du hade såklart helt rätt. Det där är en jättegod sallad. Både de rostade nudlarna och mandlarna gjorde susen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close