Spenatsoppa med ägghalva

En mättande klassiker, spenatsoppa med ägghalva. Jag tillsätter lite potatis i soppan för att göra den lite matigare och kryddar den med en gnutta spiskummin. Vid servering strör jag på rostad lök eller frön för att få lite “crunch” i rätten. Ägghalvan är pricken över! Fantastiskt gott och en favorit här hemma hos oss.

spenatsoppa

4 portioner spenatsoppa
4 st potatisar
1/2 purjolök eller 2 gula lökar
500 g fryst hackad spenat
2 dl grädde
Ca 2 dl vatten
2 st buljongtärningar eller 1 msk fond (hönsbuljong eller grönsaksbuljong, ta det du gillar)
1 tsk spiskummin (valfritt)
Smör eller rapsolja till stekning
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Kokta ägg
Rostad lök eller rostade frön (solros eller pumpafrön)

Gör såhär:
Hacka potatisen och purjolöken i bitar, spelar ingen roll hur för soppan ska mixas. Fräs i smör eller olja tills lök paj potatis får lite stekyta. Tillsätt vatten, buljongen och spenaten. Koka upp och låt puttra i ca 20 min. Häll i grädden, peppar och spiskummin, låt koka i ytterligare 10 min. Mixa med stavmixer och koka i 5 min till. Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Servera med en ägghalva och strö på rostad lök eller frön.

Join the Conversation

  1. Illusia says:

    Jag älskar spenatsoppa med ägghalva. Mycket bra recept. Jag saknar recept på finsk mat på bloggen men den här soppan kan räknas dit.

  2. Lotta says:

    Jag undrar om det stämmer det att det bara ska vara 2 dl vatten? Det låter så lite till en soppa för 4, även om det även ska tillsättas grädde.

  3. Jerry says:

    Fräs i smör eller olja tills lök paj potatis får lite stekyta.”[lök paj”?}

  4. Anonym says:

    Lök paj ?

  5. Camilla Brandstedt says:

    Så himla god spenatsoppa! Gjorde min på nyzealändsk spenat och serverade med söta cocktailtomater. Mums! 5 av 5 stjärnor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close