Ramadanmeny- Vecka 2

Först vill jag börja med att tacka alla som har gett mig så positiv respons och massa bra feedback från förra veckas ramadanmeny! Jag tar till mig ALLT ni skriver och uppskattar det jättemycket. Jag kanske inte alltid hinner svara på alla men jag läser det ni skriver till mig och är jättetacksam över att läsa alla fina kommentarer som ni lämnar. TACK! Det är med glädje jag laddar upp meny nr 2 på bloggen och hoppas att ni uppskattar den lika mycket som förra veckans. Ja det är absolut omöjligt att hinna laga allt det jag har gett som förslag för varje dag. Då skulle man i stort sett stå i köket hela dagarna långa och det är ju inte alls det som är tanken med månaden Ramadan. Tanken är inte att man ska frossa i mat och laga mat i timmar. Mina menyer finns endast som inspiration, plocka ut dina favoriter och komponera ihop en egen meny. Sen tycker jag även att man absolut inte ska laga en ny maträtt varje dag, rester är det bästa som finns och många gånger blir maten mycket godare dagen efter tillagning 😀 Ramadan Mubarak. Kram /Zeina

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! och Facebook HÄR!

Klicka på den röda texten för att komma till recept

Dadelbollar att bryta fastan med varje dag

Dryck- Qamar el din. Recept på fler drinkar hittar du HÄR!

Måndag

Soppa- Turkisk linssoppa

Sidorätt- Tomatbulgar & myntatzatsiki

Huvudrätt- Tepsikebab

Efterrätt- Pannacotta

Tisdag

Soppa- du har 10 olika soppor att välja på HÄR!

Sidorätt- Ris med tadig

Huvudrätt- Ghorme zabsi

Efterrätt- Persiska smördegskakor

Onsdag

Soppa- Spenatsoppa

Sidorätt- Bolani 

Huvudrätt- Kabuli palaw

Efterrätt- Vaniljkaka

Torsdag

Soppa- Harira

Sidorätt- Samosa

Huvudrätt- Couscous  med kött eller vegetarisk coucous

Efterrätt- KunafaKunafa

Fredag

Soppa- Linssoppa

Sidorätt- Naan

Huvudrätt- Tikka masala

Efterrätt- Jordgubbslassi

Lördag

Soppa- Tomatsoppa

Sidorätt- Persiljesallad

Huvudrätt- ShawarmaKött shawarma

Efterrätt- AwamatAwamat

Söndag

Efterrätt- Atayef eller baghrir

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close