Pannacotta utan gelatin

Pannacotta är en favorit dessert som du snabbt och enkelt slänger ihop. Smaken är fräsch och konsistensen är härligt krämig.Denna är dessutom extra god och helt fri från gelatin.

RECEPT PÅ CHOKLADPANNACOTTA HITTAR DU HÄR!

Lättlagad vaniljpannacotta med hallon , 5 portioner
5 dl grädde
1 dl gelésocker multi
1 msk vaniljsocker

Lägg allting i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt puttra långsamt i ca 2 min under omrörning. Lägg upp i 5 glas och låt svalna.

Hallongelé
3 dl djupfrysta hallon
3 msk gelésocker multi

Lägg hallon i en liten kastrull, tina upp och låt koka på svag värme i 1 min. Mixa hallonen släta med en stavmixer och sila sedan genom en fintrådig sil för att få bort alla kärnor. Lägg tillbaka hallonsåsen i kastrullen, tillsätt sockret och koka upp under omrörning. Rör om hela tiden tills sockret löser sig, tar ca 1 min. Lägg gelén på pannacottan.
Låt stelna i kylen minst 1 timme, gärna 3 timmar för att få perfekt konsistens. Servera gärna med bär.

pannacotta3

Join the Conversation

  1. Tack så mycket för att du delat med dig av detta recept!

  2. Hej Zeina! 🙂 tror du att man kan använda denna hallontoppingen på en bakad cheesecake ? 🙂

    1. Zeina Author says:

      Hej‚
      Ja det bör funka 😀 lycka till /Zeina

  3. Abbas says:

    Hej Zeina!
    Hur länge låter man grädden koka? Ska den sedan puttra 2 extra minuter? Tack för goda recept Med vänlig hälsning, iman

    1. Zeina Author says:

      Hej 🙂
      Ja precis ungefär 2 min är bra

  4. Grädde, är det vispgrädde då?

    1. Zeina Author says:

      Alldeles rätt 😀

  5. Tina Eriksson says:

    Ta mindre än 1 dl gelesocker till 5 dl grädde, den blir för hård, panacotta skall dallra för att vara riktigt bra.

    1. Anonym says:

      Tack vare din onödiga kommentar så blev den helt rinnig man kunde inte ens hälla hallongelen över.

  6. Hanna says:

    Hej undrar om man kan använda vegegel istället för gelesocker?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Jag har tyvärr inte testat vegegel, är osäker på hur den blir då.

  7. Anonym says:

    Jag älskar pannacotta

  8. Kan man använda vegansk grädde tror du?

  9. Minou says:

    Wow det här måste jag testa. Jag älskar pannacotta. Det känns fräschare med alternativ till gelatin.

  10. Bästa pannacotta jag gjort tack för receptet

  11. Anonym says:

    Hej kan man byta ut gelesocker mot nått annat ?

  12. Yvonne says:

    Kan man göra pannacotta dagen innan och ha i kylen?

  13. Hanna Bard says:

    Jag testar att göra detta nu! 🙂

  14. Leylaa says:

    Hej Zeina. Tack för en toppen bra gelatinfree pannacotta. Jag undrar om när pannacotta är kokt, kan man hälla direkt i glas?? Är rädd att glas spricker. Har du några trix. Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close