Buffé/ Bulgur/ Sallader/ Vegetariskt

Kisir, Turkisk Bulgursallad

Kisir är en fräsch turkisk och riktigt god bulgursallad. En av mina favorit sallader som jag gärna serverar som tillbehör till grillat. Det är en matig och mättande sallad och blir en perfekt lunch tillsammans med en klick yoghurt. Den är vacker att dekorera med salladsblad och är väldigt uppskattad att ha på en buffé tillsammans med olika tillbehör.

DU HITTAR ETT BÄTTRE OCH UPPDATERAT RECEPT PÅ KISIR HÄR!

6 portioner
4 dl finmalen bulgur
Ca 6 dl vatten
1 stor gul lök,
1 knippe salladslök
1 knippe bladpersilja
4 st turkisk grön paprika
3 st tomater,
1-2 pressade citroner (beroende hur sur du vill ha din bulgur, 1 citron brukar vara lagom)
2msk Tomatpure
2 msk paprikapuré (finns både mild eller stark smak, du väljer det du gillar bäst)
Kryddor
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk cayennepeppar (om du vill ha lite hetta i salladen)
2 msk mynta
2 tsk spiskummin
3 msk rapsolja
2 msk olivolja

Gör såhär:
Finhacka löken och stek i rapsolja tills den mjuknar, ställ sedan åt sidan. Blanda bulgur, salt och peppar i en seperat kastrull.Koka upp vattnet och häll över bulgurn, vattnet ska precis täcka bulgurn och lite till. Det behövs inte så mycket vatten eftersom bulgurkornen är väldigt små och blir snabbt mjuka. Lägg ett lock på grytan och låt stå någon minut rör sedan om med en gaffel för att få bulgurn luftig. Blanda i löken tillsammans med oljan som den har stekts i och låt kallna.

Finhacka under tiden alla grönsaker, låt dem rinna av. Blanda i olivolja, tomatpuré, paprikapuré, salt, peppar, chilipeppar, mynta, citron och spiskummin i bulgurn, rör om så allting blandas ordentligt. Hit kan du förbereda om du vill och ställa i kylen om salladen ska ätas vid ett senare tillfälle. Kan även stå i kylen över natten, täck då ordentligt. Innan servering blandar du i de finhackade grönsakerna ordentligt. Lägg upp ett fat och dekorera med salladsblad, tomat och citronklyftor. Servera gärna med tzatsiki och bredvid grillat eller kyckling.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply