Ägg/ Fisk & Skaldjur/ Husmanskost/ Huvudrätt/ Potatis/ Såser & Dressingar/ Sverige

Torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås, potatis och ärtor. En festlig och läcker rätt som du snabbt slänger ihop. En riktigt klassiker.

torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås, 6 portioner
2 förpackningar djupfryst torskblock av god kvalité eller 6 st torskfiléer
2 fiskbuljongtärningar
5 st pepparkorn
Ca 1,5 liter vatten
Några droppar citronsaft.

Gör såhär:
Skär torskblocken i portionsbitar, funkar bra om de fortfarande är lite djupfrysta då går det enklare att skära dem. Ett block kan skäras i tre bitar.
Koka upp vatten i en vid kastrull, smula i buljongen, lägg i pepparkornen och pressa i citronsaften. Lägg försiktigt i torskbitarna, 2-3 st i taget, och låt sjuda i ca 5 min. Är du osäker på om fisken är klar så kan du titta i mitten av fisken, köttet ska vara helt vitt.

Äggsås
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning (inte hela om du är känslig för salt)
2 msk vetemjöl
1 liten bunt hackad persilja
2 hårdkokta ägg

Gör såhär:
Koka upp grädde, mjölk, buljong och mjöl under omrörning. Låt sjuda på svag värme 2-3 min. Ta bort från värmen och blanda försiktigt i den hackade persiljan och äggen. Servera med kokt torsk, ägg och potatis.
t2kokt-torsk

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply