Huvudrätt/ Kyckling/ Potatis/ Såser & Dressingar

Cornflakespanerad kyckling med currysås

Cornflakespanerade kycklingfilé som blir krispiga på utsidan och saftiga inuti. Serveras med kryddig ajvarpotatis och en god currysås. En fantastisk rätt som ligger på topplistan här hemma. Prova att panera kycklingen med quinoa för en nyttigare variant- recept hittar du HÄR!
03012016-IMG_246603012016-IMG_2492

6 portioner
Curry, paprika pulver, örtsalt/salt, svartpeppar- 1,5 tsk av samtliga kryddor
3/4 dl mjöl
4-5 kycklingfiléer
Cornflakes, vanlig ljus cornflakes
3 st ägg
TIPS! Prova att panera kycklingen med quinoa för en nyttigare variant- recept hittar du HÄR!

Gör såhär:
Blanda mjöl och kryddorna i en djup tallrik, vispa upp äggen med lite salt och lägg i en separat tallrik. Krossa cornflakes med händerna och lägg i en separat tallrik. Dela varje kycklingfilé i 2-3 delar, beroende på hur tjock filé du har. Doppa först filén i kryddmjölet, sen i äggen och slutligen i cornflakes. Gör så tills du har använt alla dina filéer, du kommer att behöva att fylla på din cornflakestallrik några gånger.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader. Ringla lite olja över filéerna. Grilla sedan i ugnen i ca 20-30, tiden varierar beroende på hur tunna skivor du har skurit varje filé. När jag skär en filé i tre skivor, blir den ganska tunna och behöver då 20 min i ugnen. En tjockare filé behöver ca 30 min. Du kan även fritera dem om du vill att de ska påminna om Kentucky fried chicken.

Kryddig ajvarpotatis
10 st mellanstora potatisar, oskalade och skurna i fyrkanter
1 dl ajvar
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
Peppar efter smak
25 g smält smör
0.5 dl olja, raps eller olivolja

Tvätta potatisen ordentligt och blanda med alla tillbehör. Lägg i en ungsform med bakplåtspapper. Grilla i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Currysås
25 g smör
1 msk curry
1 msk mjöl
3 dl grädde
Halv hönsbuljong ( soja, salt eller grönsaksbuljong funkar oxå)
1 dl mjölk
Svartpeppar

Smält smör, tillsätt curryn och fräs en stund. Tillsätt mjöl och rör om. Blanda i övriga ingredienser och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda i ca 3-4 min.

Panerad kyckling

Kycklingfiléer, kryddmjöl, ägg och krossad cornflakes redo. Även plåten som ska in i ugnen! Kavla upp ärmarna och sätt igång med dubbelpanering.

Cornflakespanerad kyckling

Först doppas kycklingen i kryddmjölet, sedan ägg och slutligen vänds den i cornflakes. Lättast är det om du jobbar med händerna och tvättar dina kladdiga fingrar med jämna mellanrum. Lägg filéerna på plåten och fortsätt doppa.

03012016-IMG_2300

Cornflakespanerad kyckling

Baka mitt i ugnen i ca 20-30 min.

Frasiga och goda, redo för servering.

Frasiga och goda, redo för servering.

Cornflakespanerad kyckling

Fantastiskt goda! Såsen och potatisen gör det hela ännu godare 😉

03012016-IMG_2492

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Magdalena
    01/12/2015 at 16:43

    Hej,

    Kan man göra samma sak med quorn?

    • Reply
      Zeina
      01/12/2015 at 22:47

      Hej,
      Det har jag aldrig testat så jag vet inte. Det kan gå 🙂

  • Reply
    ruki
    05/01/2016 at 10:20

    Är dina cornflakes med socker eller bör man se till att använda cornflakes utan socker?

    • Reply
      Zeina
      05/01/2016 at 10:45

      Cornflakes utan socker ska det vara 🙂

  • Reply
    Kia
    25/01/2017 at 13:09

    Kan du skriva receptet på potatisen ?:)

    • Reply
      Zeina
      25/01/2017 at 13:12

      Receptet finns i inlägget. Skrolla ner lite så hittar du den ❤kram

    Leave a Reply