Turkisk linssoppa- Vegansk

En lättlagad turkisk linssoppa med bulgur och mynta. Bulguren i soppan gör den extra fyllig och mättande. Lättlagad, värmande och god. Denna soppa har klassiska smaker från det turkiska köket såsom mynta, tomat och bulgur.

Turkisk linssoppa med bulgur och mynta, 4 portioner
2 dl röda linser
1 dl fin bulgur (små korn)
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 burk krossad tomat
1,5 liter vatten
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar (kan uteslutas)
2 msk torkad mynta
Salt och svartpeppar efter smak
TIPS! Du kan byta ut myntan mot persilja

Gör såhär:
Hetta upp olja i en stor kastrull, stek löken tills den mjuknar, ca 2 minuter. Blanda i tomatpuré, vitlök och stek 1 minut till.
Häll i röda linser, bulgur, hett vatten, krossad tomat och alla kryddor. Koka upp och sänk värmen till medelvärme, låt soppan sjuda tills linserna är mjuka, ca 30 minuter. Rör om i grytan med jämna mellanrum och späd ut med mer vatten vid behov. Mixa soppan slät med en mixer och servera!TURKISK LINSSOPPA

Join the Conversation

  1. Perfekt alternativ till Indisk linsgrytan/soppan Daal som vi gärna gör när fantasin tryter, den ska absolut testas!
    Kramar

    1. Zeina Author says:

      Så gott 😀 Ha det fint
      Kram på er /Zeina

  2. Kan man skippa bulgur?

    1. Zeina Author says:

      Det kan man göra 🙂

  3. Nasiba says:

    Jättegott och en väldig bra soppa till nu på vintern, tyckte det blev extra gott med pressat citron i.
    Tack för receptet

  4. Marianna says:

    Godaste soppan. Perfekt att tillaga när man inte har tid/ork för något mer komplicerat. En klick smör i slutet gör susen!

  5. Anonym says:

    Den är så god hela familjen älskar den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close