Kik alicha med Crock-Pot Express

REKLAM FÖR CROCK-POT

Nu har jag äntligen skaffat en Crock-Pot, det har länge varit en önskat från er läsare att jag ska ta fram recept med Crock-Pot. Så dom kommande tre veckor kommer jag att dela med mig nya recept från olika delar av världen tillagade med Crock-Pot. Först ut är en etiopisk och eritreansk gryta tillagad med kikärtshalvor. En mustig och lättlagad gryta som görs på få ingredienser. Fantastiskt god och enkel. Jag tillagar grytan i Crock-Pot Express Multicooker, rätten blir klar på nolltid och jag slipper förkoka kikärtorna. Crock-Pot Express är ett fantastisk verktyg i köket som jag rekommenderar varmt. Den lagar mat upp till 70 % snabbare än traditionell matlagning på spisen och ugnen. Den fungerar som en tryckkokare men är mycket tryggare att jobba med. Du kan steka, trycka, ångkoka och även använda slowcooking funktion med Crock-Pot Express. Läs mer om den HÄR!

4 portioner Kik alicha
4 dl chana dal/kikärtshalvor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1½ tsk gurkmeja
1-2 gröna chili
Olja till stekning
4 dl vatten
Serveringsförslag:
Ris
Koriander till garnering
Serveringsförslag:
Ris eller lättlagade injera

Gör såhär:
Blötlägg kikärsthalvorna i ljummet vatten i 30 min och sila av.  Finhacka lök, vitlök och chili.  Tryck på saute, hetta upp olja och stek löken långsamt tills den får färg Vänd i chili, vitlök, ingefära, gurkmeja och stek 3-4 min under omrörning. Vänd i kikärtshalvor, tillsätt 4 dl vatten, smaka av med salt, peppar.  Sätt locket på plats och lås det. Stäng ventilen  Tryck på Manuell eller Stew för att använda tryckkokar-läget. Ställ tiden på 15 minuter.  Stäng av och låt din Crock-Pot släppa trycket på egen hand. Det tar ca 10 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close