Saffransdipp på 5 min

Vill du göra en drömmig dessert på 5 minuter? Då är detta det perfekta receptet för dig. Vispa ihop din dippa och doppa kex eller pepparkakor och njut. Receptet är inspirerat av min tiramisudipp. Savoiardkexen doppar jag först i glögg och sen saffransdippan…LJUUUUVLIGT!

1 skål, ca 4 portioner
0,5 g saffran utspädd i 2 msk ljummet vatten
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Garnering(valfritt):
Pistage
Servering:
Savoiardikex
Pepparkakor
Glögg

Recept på tiramisudipp hittar du HÄR! och nutelladipp HÄR! och iransk saffransglass HÄR!

Gör såhär:
Lägg alla ingredienser till dippan i en bunke och vispa med en elvisp tills du får en fast och fluffig krämig, ca 2 min. Låt kallna i kylen i 10-15 min, klarar sig fint i kylen i flera timmar. Precis innan servering toppar du dippan med finhackad pistage. Servera med savoiardkex, peppar och gärna en kopp glögg till. Det är gott att doppa kexen i glöggen och sen i dippan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close