Frasiga och gyllene saffranschurros. Om du vill ka du skiappa saffranet. Ställ fram på fikabordet och njut! Galet goda!
1 stor skål churros, ca 8-10 portioner
3 dl vatten
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 g saffran (valfritt)
1 msk socker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 ägg
Fritering:
Neutral olja (tex rapsolja)
Topping:
1 dl socker
1 tsk kanel
Servering:
Dulce de leche, vaniljkräm eller choklad
Gör såhär:
Blanda smör, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt blandningen koka upp. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och häll sedan i kastrullen med vattnet. Vispa ner mjölet, medan det småkokar vispar du kraftigt tills degen släpper kanterna på kastrullen och blir en klump. Ta bort från plattan och låt svalna.
Rör i ett ägg i taget och blanda kraftigt i några sekunder mellan varje ägg. Du kan vispa i äggen med elvisp eller en träslev.
Lägg degen i en spritspåse med stjärntyll. Klipp ut små fyrkanter av bakplåtspapper. Spritsa ut hjärtan på bakplåtspappret.
Hetta upp olja till 180 grader. Vänd försiktigt ner churrosen i oljan. Fritera churrosen gyllene, ca 3-4 min på varje sida. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på papper. Doppa sedan i kanelsockret. Servera med önskat tillbehör! Churros smakar allra bäst nyfriterade, men de är även goda några timmar efter fritering. Förvaras bäst på att fat utan att de täcks så de behåller sin frasighet.
p7ir7r
72l7q7
f9tdmb
5ubl69
f57y2h