Bakverk/ Bröd/ Buffé/ Piroger/ Pizza/ Utvalt

Fyllt bröd- Focacciasnurra

Ett matigt och vackert bröd som är en blandning mellan focaccia och pizza. Ett härligt bröd att duka fram på buffén, till salladen, soppan eller att ta med på picknick. Fyll brödet med det du gillar att ha på din pizza. Det mesta passar bra att ha i, tänk bara på att inte ha för blöt och för mycket fyllning. Det smakar fantastiskt gott, vårt nya favoritbröd här hemma. 
20150827_171618-01

1 runt bröd
20 g färsk jäst eller 1 tsk torrjäst
2,5 dl ljummet vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker eller honung
Fyllning:
1 hackad tomat
6 st salami delade i mitten
0,5 lök hackad
6 st basilikablad, hackade
2 dl riven ost
Förslag på annan fyllning, välj fritt:
Champinjoner, bacon, soltorkad tomat, oliver, persilja, vitlök

20150827_171753-01
Gör såhär:
Lös upp jästen i vattnet, tillsätt oljan och de resterande ingredienserna. Knåda degen smidig en bra stund, gärna i 10 min så du får en fin elastisk deg. Om degen känns kladdig kan du tillsätta mer mjöl. Täck bunken med plast och låt jäsa 45 min i rumstemperatur eller kylen över natten.

Förbered under tiden fyllningen. Klä en form med bakpapper, jag använde en pajform på 29 cm. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i ca 8 bitar. Rulla ut varje bit till en lång “pinne” på ca 15-20 cm. Börja med att göra en lös spiral i mitten av formen och varva med fyllning runtom spiralen. Rulla ut en till bit deg, nyp ihop änden på den ordentligt med spiralen i formen och fortsätt bygga en spiral med fyllning. Gör så tills du fyllt formen. Blir det deg över kan du göra en minipizza av den. Täck formen och låt jäsa i rumstemperatur i 30 min.Värm ugnen till 200°. Strö ost och basilika på brödet, baka mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut och servera!

20150827_160122-0120150827_160808-0120150827_160644-01
20150827_162145-0220150827_171841-01

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Anna
    17/01/2016 at 18:59

    Istället för salami tog jag bacon (fädig stekta). Blev så gott och saftigt:)
    Fem av fem

    • Reply
      Zeina
      18/01/2016 at 22:34

      MUMS! Låter gott, kul att du var nöjd. Tack för att du berättar vad du tyckte. Alltid kul att läsa. Ha det fint /Zeina

  • Reply
    Ramona
    05/05/2016 at 14:00

    Hej! Har du provat fylla m mozzarella? Isf funkade det. Receptet ser fantastisk gott ut. Och vilken fin blogg/sida du har!

    • Reply
      Zeina
      07/05/2016 at 00:44

      Tusen tack 😀 jag har inte testat med mozzarella men det ska nog funka bra. Lycka till. Kram

    Leave a Reply

    sexton + 4 =