Färs/ Grillat/ Kött/ Libanesiskt/ Mezza

Hemmagjord kebab

Tänk att få njuta av hemmagjord kebab utan massa konstigheter i, smaken är fantastisk. Jag ska vara lite fräck och säga att det smakar mycket godare än gatukökets. När du ändå är igång, gör mycket och frys in. Det är bara att steka köttet några minuter och du har super god kebab redo. Ha det på pizzan, gör en gryta, en rulle eller en sallad. Jag rekommenderar att du använder färsk kött och inte upptinat färs för att få godast smak.

8 portioner kebab
1 kg finmalen färs av valfri sort (jag blandar lika delar nöt- och lammfärs)
1 gul lök (kan bytas ut mot 2 msk lökpulver)
1 msk mald kumminpulver (inte spiskummin, hittar du inte mald kummin kan du istället ha i sju kryddor)
1 msk vitlökspulver
2 msk paprikapulver
2 msk oregano
1 msk svartpeppar (halvera mängden om du inte vill ha hetta i köttet)
1 msk örtsalt/vegeta/allkrydda/salt (välj en av sorterna, jag har i vegeta)
2 msk mjöl
Kebabsås– recept hittar du HÄR!

Gör såhär:
Riv eller mixa lök (om du använder färsk) lägg i en kökshandduk och krama ur all vätska. Blanda samman alla ingredineser och knåda köttet tills allt blir ordentligt blandat. Forma till en avlång rulle och lägg i en stor bit plastfolie och täck rullen (se bild). Det blir lättare att forma rullen såhär. Rulla runt den, banka den försiktigt på bordet för att få bort alla luftbubblor. Rulla och jobba med den i ca 1 min tills du har fått en jämn, avlång och sprickfri rulle. Ställ rullen i kylen i 15 min.

Värm under tiden ugnen till 100°
Ta försiktigt bort plasten från köttet. Rulla in rullen i två lager med folie, rulla änderna och vik dem nedåt (se bild) så överflödigt fett kan rinna ur.Lägg ett ugnsgaller på en plåt och ställ rullen på gallret. Baka mitt i ugnen i 3 timmar. Stäng av värmen och låt köttet vila i ca 30 min. Ta ut och öppna upp foliet en bit, släpp ut ånga och låt svalna. Linda om köttet i folie och låt kallna helt, gärna i kylen några timmar eller över natten.

Skär ut tunna remsor med en vass kökskniv. Köttet kan vara lite rosa i mitten, det är ok för att skivorna ska stekas några minuter innan servering i olja. Skivorna kan frysas in och håller sig bra i 3 månader, behövs inte tinas upp innan de steks. Bara släng ner den rakt i en het stekpanna med olja och fräs några minuter.Servera med hemmagjord kebabsås, recept finns HÄR!
1



Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

29 Comments

  • Reply
    Kerstin
    13/10/2015 at 08:30

    Mitt favoritrecept. Har gjort den flera ggr, jätte god. /Kerstin

  • Reply
    Ines
    13/10/2015 at 14:20

    Hur skriver man ut recept på din hemsida?
    Jag kan inte se någon skrivar symbol?

    • Reply
      Zeina
      14/10/2015 at 07:50

      Det var en bra fråga! Ska kika närmre på det och försöka hitta en lösning 🙂 /Mvh Zeina

  • Reply
    Lana
    14/10/2015 at 07:36

    Du skriver finmalet kött, är det sån köttfärs man hittar i butikerna eller måste man mala det en gång till?

    • Reply
      Zeina
      14/10/2015 at 07:39

      Det ska vara den köttfärs man köper i affären 😀 du behöver inte mala den en gång till /Mvh Zeina

  • Reply
    Lotta
    24/10/2015 at 19:04

    Så himla gott det blev! Sonen på 12 år sa att det var det godaste han hade ätit!

    • Reply
      Zeina
      25/10/2015 at 23:50

      Så kul! Härligt att sonen var nöjd 😀 tack för att du berättar. /Kram Zeina

  • Reply
    Ingela
    08/11/2015 at 00:19

    Nu har jag just gjort klart en sats (som beräknas räcka till en middag i vår familj), inser att jag borde gjort på 10 kg på en gång! Herre Gud vad gott!!! Klockan är 00:16 o jag funderar ärligt på att fritera på lite pommes, slänga ihop en vitlökssås o ta mig en redig kebabtallrik som nattamat. Det här var ju helt makalöst gott! Att du hade bra recept visste jag ju innan, men det här var nått extra speciellt! Bara göra receptet gånger 10 imorgon för det här MÅSTE jag ha på lut i frysen nu. Tack snälla, snälla för att du delade med dig av det här!!

    • Reply
      Zeina
      08/11/2015 at 10:06

      Hej Ingela!
      Åh så roligt att läsa, blir jätte glad juuuh! Tack för att du berättar, jätte kul att du var så nöjd. Önskar dig en underbar helg och tack ännu en gång. /Kram Zeina

  • Reply
    Ingela
    08/11/2015 at 10:52

    Måste bara berätta vad min matglada 7 åring gjorde imorse till farsdagsfrukosten – kebabmacka! Kebabkött på rostat bröd, vitlökskräm, sallad o rödlök. Undrar om det inte kommer bli en ny klassiker hos oss?

  • Reply
    Madde
    12/12/2015 at 17:12

    Japp!
    Nu ligger två rullar i kylen!
    Fantastiskt recept!

    • Reply
      Zeina
      13/12/2015 at 11:28

      FANTASTISKT 😀 kul att läsa/Kram

  • Reply
    Monika
    05/01/2016 at 16:09

    Det här var fantastiskt gott och faktiskt mycket godare än gatukökets Även kebabsåsen var supergod. Kommer bli ett nytt favoritrecept här hemma. Du har verkligen mycket roliga, fräscha och inspirerande recept. Tack så mycket för att du delar med dig! Mvh Monika

    • Reply
      Zeina
      05/01/2016 at 21:13

      SÅ KUL att läsa 😀 toppen att du var så nöjd. Är väldigt tacksam över att du tog dig tid att berätta. Uppskattar det mycket. Kram på dig /Zeina

  • Reply
    Aki
    02/02/2016 at 21:35

    Testat att göra denna nu. Blev fantastisk gott blev det. Roligt var det också. 🙂

    http://kottfarsbloggen.se/2016/02/02/testar-zeinas-hemmagjorda-kebab/

    • Reply
      Zeina
      05/02/2016 at 16:24

      Så himla skoj att se. Tack snälla för att du länkar tillbaka till mig, det uppskattar jag. Kram

  • Reply
    Bo Pihl
    07/02/2016 at 14:25

    Bästa kebaben någonsin!

    • Reply
      Zeina
      08/02/2016 at 09:48

      Ja men visst är den! Tusen tack 🙂

  • Reply
    Marcus
    17/02/2016 at 09:47

    Hej Zeina!
    Vad kan man ta istället för mjöl tror du om man går på lchf-kost?

    • Reply
      Zeina
      19/02/2016 at 09:51

      Funkar bra utan mjöl har jag fått veta av läsarna som testat 😀

  • Reply
    Jonathan
    07/03/2016 at 14:45

    Detta blir de flera gånger.
    Får bli stora satser o frysa in =)
    såserna till var goda med tack.

    • Reply
      Zeina
      09/03/2016 at 23:50

      Så kul att läsa, skoj att du var nöjd. Tack för att du tar dig tid att berätta. Ha det bäst /Zeina

  • Reply
    bo pihl
    14/03/2016 at 16:05

    Ett jättebra recept! Jag har använt både kumminpulver resp. spiskummin. “Alla” är överens! Spiskummin är det som gäller! Jag tillsatte även en nypa kanel!

    • Reply
      Zeina
      18/03/2016 at 00:14

      Nice 😀 kul att läsa och härligt att du ha hittat ditt eget sätt att krydda kebaben med. Tack för at du delar med dig. Ha det fint. /Zeina

  • Reply
    Mimmi
    05/05/2016 at 16:22

    Hej Zeina! Har bestämt mig för att pröva detta, men frågan är om man vill göra en dubbelsats, ska man göra två st rullar då? eller kan man göra en stor rulle av allt?

    • Reply
      Zeina
      07/05/2016 at 00:44

      Gör en stor rulle av allt och a det något längre i ugnen, ca 20 min längre 🙂

  • Reply
    Zeynab
    25/10/2016 at 10:46

    Amaaaaaaziiiinnngggggg

  • Reply
    Nicky
    26/01/2017 at 03:29

    Hej Zeina! En fråga: Du skriver “Stäng av värmen och låt köttet vila i ca 30 min.” innebär det att köttet ska vila i ugnen? Alltså sammanlagd tid blir då i ugnen 3,5 h?

    • Reply
      Zeina
      26/01/2017 at 12:17

      Hej,
      Det stämmer bra 😀 Köttet vilar i ugnen när du har stängt av värmen

    Leave a Reply

    tretton + 3 =