Kebabsås

Två sorters hemmagjorda kebabsåser. Vitlök- och tomatsås, lika goda som de man får i sitt favorit kebabställe.

Vitlökssås
1 dl majonäs
1,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk vitlökspulver eller 1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk svartpeppar
1 tsk socker
0,5 tsk salt

Blanda samman alla ingredienser och ställ i kylen ett tag innan servering. Om du vill ha en rinnig sås, späder du ut den med lite vatten. För en skarpare vitlökssmak tillsätter du mer vitlök.
Het tomatsås
1 pkt/burk krossad tomat (ca 390 g)
1 liten lök
1 msk sambal oelek eller chilipulver (kan ersättas med paprikapulver för mild sås)
0,5 tsk salt
1 tsk socker

Finhacka lök och stek i olja tills det mjuknar och får färg. Häll i övriga ingredienser och låt puttra med grytlocket på glänt i ca 20-30 min. Smaka av och krydda eventuellt mer. Mixa den slät, låt puttra 2-3 minuter till. Kan serveras kall eller varm. Servera med hemmagjord kebab, recept finns HÄR! 

Join the Conversation

  1. Louise says:

    Hej!
    Till vitlökssåsen står det en pressad vitlök. Är det en hel vitlök som ska pressas eller bara en klyfta?

    1. Zeina Author says:

      Hej! Jag menar en klyfta ❤

      1. Louise says:

        Tack för svar! En hel vitlök lät rätt osannolikt men man vet ju aldrig.

  2. Johan says:

    Det ska inte vara 1 krm salt istället för 1 tsk? Tyckte det var otroligt salt, på gränsen till oätligt, och jag gillar ändå salt 🙂

    Jag spädde ut med en extra dl crème fraîche och majonnäs, och då gick det ner tillsammans med kött och bröd.

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Tack för att du uppmärksammar mig och skriver det här. Ska ändra mängden salt i receptet:-)
      Kram /Zeina

  3. Anonym says:

    Bra såser båda två! 🙂

    1. Jenny Telford says:

      Inte ändrat…? Blev väldigt salt, synd jag inte läste först…

  4. Santy says:

    Kan man frysa in kebaben?

    1. Zeina Author says:

      Det kan man göra.

  5. Supergott!! Ju mera man läser å fixar själv så fattar man ju mängden och kan relatera till egen smak och eget tycke. Supergoda grejer som jag blivit inspirerad av och även utvecklat åt mitt eget håll. Tack,Zeina!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close