Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt/ Utvalt

Kärleksmums

Extra hög och saftig kärleksmums. Helt klart den godaste kakan att servera till fikat!
karleksmums-2
20 superstora bitar eller 30 mellanstora
300 g smör
7 st ägg
6 dl strösocker
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 dl kakao
4,5 tsk bakpulver
Glasyr:
75 g smör
0,5 dl kaffe
0,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering:
1,5 dl kokosflingor

Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan. Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd i smör och mjölk och blanda försiktigt allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna lite, förbered under tiden glasyren.

Glasyr: Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingorna. Låt stå tills glassyren stelnar.

20161128_113718-0120161128_113842-0120161128_114533-0120161128_122159-0120161128_122516-01 karleksmums-4
karleksmums-2

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 − 2 =