Rulltårtsbakelse

Goda bakelser med smak av sommar som är enkla att göra. Skär bara ut rulltårtan till bitar och toppa med vaniljkräm, grädde och bär. VIPS så har du en lyxig bakelse som är lika god att servera till vardags som till fest. Fyll den med allt från sylt, fruktmos eller nuttella och toppa med önskade bär eller frukter. Det blir en fröjd för ögat och gom. 
rulltårtsbakelse

Ca 8-10 bitar rulltårtsbakelser
Rulltårtan:
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
2 dl sylt, fruktmos eller nutella
Vaniljkräm som topping:
2 dl mjölk
5 msk marsans snabbvispade vaniljkräm
Garnering:
3 dl grädde
Valfria frukter och bär

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp i ca 1 min. Smeten ska bli ljus och fluffig. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt med en slickepott och vänd sedan i mjölken. Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda sedan mitt i ugnen i ca 5-6 min. Lägg ett bakplåtspapper på den gräddade kakan och vänd sedan på den. Dra försiktigt bort pappret från undersidan. Om du har svårt att få loss pappret kan du pensla den med kallt vatten så går det lättare. Smeta ut på fyllningen, rulla från långsidan och lägg med skarven nedåt på ett fat. Låt svalna och skär sedan ut rulltårtan i önskad storlek på bakelserna.

Blanda ihop vaniljkrämen och låt stelna i kylen i 5 min. Lägg tårtbitarna på ett fat, bred vaniljkräm på toppen. Du kan utesluta vaniljkrämen om du vill det men det blir extra krämigt och gott med vaniljkräm. Vispa grädden fluffig och spritsa ut den på bakelserna. Toppa med frukt och bär. Jag serverade chokladpannacotta bredvid till min sommarfika, recept på den hittar du HÄR!

rulltårta
rulltårtsbakelse-6
rulltårtsbakelserulltårtsbakelse-2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close