Bakverk/ Choklad/ Efterrätt

Kladdig kladdkaka

Detta är inte en vanlig kladdkaka, detta är en kladdig och smarrig kladdkaka med det där lilla extra! Kladdig och riktigt läcker. 

kladdkaka-4

Recept
3 ägg
3 dl socker
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
125 g smör
1,5 dl mjöl
1/2 tsk salt
Recept på rosa maränger som finns med på bild hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta sedan ner det i smeten. Vänd i smöret och blanda  smeten försiktigt. Klä en kakform, ca 25 cm, med ett bakplåtspapper, häll över smeten och grädda i mitten av ugnen. För en kladdig kaka grädda i 15 minuter och för en seg kaka som påminner om brownies gräddar du den i 20 min. Ta ut och låt svalna, ställ sedan i kylen, gärna i några timmar innan servering. Servera kall med lättvispad grädde och jordgubbar.
kladdkaka-3 kladdkaka-2

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Ilyana
    23/08/2016 at 09:58

    Hej, funderade på att baka denna men är det en och en halv dl mjöl eller bara en halv? 🙂

    • Reply
      Zeina
      04/09/2016 at 20:00

      Det är en och en halv 🙂

  • Reply
    Camilla
    31/08/2016 at 09:48

    Åh så gott! Älskar kladdkakor, ju kladdigare desto bättre:) !

  • Leave a Reply

    3 × 2 =