Bakverk/ Choklad/ Efterrätt

Tigerkaka med glasyr

Saftig tigerkaka med chokladglasyr. Lätt att baka och barnsligt god. Jag piffar upp min tigerkaka med choklad, jordgubbar och kokos. MUMS!

Recept:
200 g rumsvart smör
2.5 dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
Garnering:
100 g choklad (mörk eller ljus)
2-3 msk riven kokos
Jordgubbar

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en bakform, välj valfri form tex klassisk sockerkaksform, springform på ca 24 cm eller en brödform. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Rör sedan i ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver i en separat bunke och vänd ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölken och blanda väl.

Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon. Häll hälften av den ljusa smeten i formen, sedan den mörka smeten och avsluta med den ljusa. Dra runt med kniv försiktigt så det blir marmorerat. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 min. Ta ut och låt kakan kallna.

Värm choklad över ett vattenbad, ringla sedan över kakan, strö på kokos och låt stelna. Garnera med jordgubbar vid servering.

 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ramadanmeny- Vecka 4 - ZEINAS KITCHEN
    18/06/2017 at 19:53

    […] Efterrätt- Tigerkaka […]

  • Leave a Reply

    12 + tretton =