Brownie med extra allt!

Riktigt maffig brownie med extra allt! Toppad med chokladgrädde, choklad och kakao. Drömkakan för chokladälskaren. Och det bästa av allt är att den är inte det minsta svårt att baka.

Ca 14 bitar
250 g smör
3 dl socker
4 ägg
2,5 dl mjöl
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Chokladgrädde:
4,5 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Förslag på topping:
Choklad och kakao

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Smörj en brödform, 1,3 l, med smör och pudra med kakao. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull. Blanda i sockret, vaniljsocker och låt svalna något, det räcker att den blir ljummen innan du knäcker i äggen. Knäck äggen i smöret, rör runt lite snabbt med en slev eller slickepott, inte vispa, det räcker att det blandas ordentligt. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver blandningen. Rör runt med en slev/slickepott tills allting blandas och det inte finns klumpar smeten. Häll smeten i brödformen och baka mitt i ugnen i ca 25 min, tills brownien stelnar men fortfarande är kladdig i mitten. Låt svalna och låt sedan kallna helt i kylen, ca 4 timmar. Viktigt att brownies får stelna och kallna i kylen.

Chokladgrädden:  Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Häll sedan i 2 dl av grädden, vispa några sekunder tills det blir ordentligt blandat och klumpfri kräm. Häll i resten av grädden och vispa den fluffig. Låt stelna i kylen i 10 min.

Lägg brownien på ett fat. Toppa med chokladgrädde, choklad och pudra med kakao. Servera och njut! Kan förvaras i kylen upp till 12 timmar innan servering.

Join the Conversation

 1. Hej
  Låter du kakan kallna i formen eller tar du av den nästan direkt?

  1. Sayod says:

   Bra fråga, undrar samma sak. Och kan man frysa kakan några dagar innan man gör fyllningen?

 2. Sofie Gustavsson says:

  Min sjönk i hop på mitten när den svalnat. Är den inte klar då?

  1. Anonym says:

   Det ser du ju att hennes oxo gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close