Panerad fisk med kall dillsås burgare

Jag tog en klassiker som dom flesta av oss minns från skolan och gjorde en burgare av det! Panerad fisk med skolans fisksås serverad som en fiskburgare deluxe. Den kalla dillsåsen fick bli en god dressing, ärtorna en smarrig pure och den panerade fisken en dubbelfiskburgare. Mums!

4 st burgare
4 st torskfiléer eller sej (även rödspätta funkar fint)
1 ägg
1 dl panko eller ströbröd
0,5 dl vetemjöl
Salt & peppar
Smör till stekning
Kall dillsås:
0,5 dl majonäss
0,5 dl bostongurka
1 tsk dijonsenap
2 tsk finhackad dill
Ärtpuré:
Ca 1,5 dl ärtor
1 msk juice från 1 citron
Salt & peppar
Servering:
Potatismos
8 ostskivor
Hamburgarbröd
Salladsblad
TIPS! Använt gärna en hel fiskfile som du delar i två bitar, av varje fiskfile ska du göra en dubbelburgare. 

Recept på panerad fisk med kall dillsås hittar du HÄR!

Foto: Ulrika Ekblom

Gör såhär:
Koka ärtorna om du använder frysta. Skölj med kallt vatten, låt rinna av ordenligt. Mixa till en pure, smaka av med citron, salt och peppar. Ställ i kylen. Blanda alla ingredienser till dillsåsen, ställ i kylen.

Torka fiskfiléerna med hushållspapper för att få bort överflödig vätska. Dela filen i mitten, du ska få två bitar av varje filé. Krydda fisken runt om med salt och peppar. Vispa upp ägget med en gaffel. Lägg panko/ströbröd i en tallrik och vetemjöl i en annan. Vänd en fisken i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd.

Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek fisken i ca 4-7 min på varje sida (stektiden kan variera beroende på hur tjock filé du har). Lägg en ostskiva på toppen av varje fiskfilé. Lägg en file över en file, tills du får en dubbelfiskburgare.

Lägg en klick kall dressing på ett bröd, lägg salladsblad över, toppa med fisk, ärtpure, kall dillsås och en brödskiva. Servera direkt, gärna med potatismos och pressa gärna över citron vid servering.

Jag har rivit mitt kök och om 3 veckor kommer jag att få mitt drömkök! Livet är lite kaotiskt just nu! Tur att solen skiner och att jag har kunnat laga mat utomhus Jag flyttade in i mitt hus 2018 och köket var långt ifrån vad jag önskade mig i ett kök men det var helt ok. Jag försökte hitta lösningar för att få det att fungera med både mitt jobb och vardag. Köket var vitt och högblankt, luckorna öppnades uppåt, jag rekommenderar absolut inte såna luckor till någon som lagar mycket mat😬 Jag hade en stor vinkyl i köket som tog plats och jag dricker inte vin, så den fick bli min ört och äggkyl. Jag ställde en stor klumpig köksbänk mitt i köket för att kunna filma mina matklipp och jag behövde dessutom mer arbetsyta. Den var mest i vägen de dagar jag inte jobbade i köket. Sen började saker och ting gå sönder i mitt kök. Köksfläkten pajade, lampan i kylen gick sönder och det var droppen när diskmaskinen började krångla. Köpte en ny och när den skulle monteras fick jag veta att mina rör i köket var felmonterade, det gick inte att montera den nya diskmaskinen OCH det fanns fukt under diskmaskinen. Jag fick nog där🫠 Mitt kök var slitet och jag hade verkligen försökt hitta lösningar men nu åker den bort och jag ska se till att få ett kök som fungerar med både min vardag och mitt jobb. Jag jobbar hemifrån och älskar det! Viktigast för mig är att få ett smart, tåligt och funktionellt kök med mycket förvaring. Mycket viktigare än att det är snyggt. Jag längtar tills det är klart. Förhoppningsvis står det klart om 3 veckor 😍

10897 187

Vad äter du till middag ikväll?😍

3065 136

Smörgåstårta 😍
Så god och smidig rätt! Räcker till många, kan förberedas i god tid innan servering och passar lika bra att servera till vardags som till fest🎉 Recept på den godaste smörgåstårtan hittar du i länken i min profil @zeinaskitchen

5242 44

Smörstekt gnocchi tillagad i ugn med en läcker sås. Så enkelt och gott😍
4-6 portioner
800 färsk gnocchi
1 gul eller rödlök
1 knippe sparris
200 g champinjoner
200 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2,5 tsk paprikapulver
5 dl grädde
Ca 2 dl riven ost
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Skiva champinjonerna, bryt sparrisen, finhacka lök och vitlök. Hetta upp en helt torr stekpanna och fräs champinjonerna på hög värme tills de slutar vätska sig och krymper i storlek. Ställ åt sidan. I samma stekpanna som du stekte svampen tillsätter du smör och fräser löken glansig. Vänd i svamp, vitlök och sparris. Fräs allting under omrörning i ca 2-3 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs lite till. Ha i grädde, salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 5 min.
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek gnocchin under omrörning tills den får lite stekyta. Lägg gnocchi i en ugnsform, sprid tomaterna över, häll över såsen och toppa slutligen med ost. Baka mitt i ugnen i ca 12 min. Servera!

5059 69

Join the Conversation

  1. Margareta says:

    Zenias recept ligger i TOPP!

  2. Anonym says:

    Världens godaste fiskburgare. Tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close