Panerad fisk med kall dillsås burgare

Jag tog en klassiker som dom flesta av oss minns från skolan och gjorde en burgare av det! Panerad fisk med skolans fisksås serverad som en fiskburgare deluxe. Den kalla dillsåsen fick bli en god dressing, ärtorna en smarrig pure och den panerade fisken en dubbelfiskburgare. Mums!

4 st burgare
4 st torskfiléer eller sej (även rödspätta funkar fint)
1 ägg
1 dl panko eller ströbröd
0,5 dl vetemjöl
Salt & peppar
Smör till stekning
Kall dillsås:
0,5 dl majonäss
0,5 dl bostongurka
1 tsk dijonsenap
2 tsk finhackad dill
Ärtpuré:
Ca 1,5 dl ärtor
1 msk juice från 1 citron
Salt & peppar
Servering:
Potatismos
8 ostskivor
Hamburgarbröd
Salladsblad
TIPS! Använt gärna en hel fiskfile som du delar i två bitar, av varje fiskfile ska du göra en dubbelburgare. 

Recept på panerad fisk med kall dillsås hittar du HÄR!

Foto: Ulrika Ekblom

Gör såhär:
Koka ärtorna om du använder frysta. Skölj med kallt vatten, låt rinna av ordenligt. Mixa till en pure, smaka av med citron, salt och peppar. Ställ i kylen. Blanda alla ingredienser till dillsåsen, ställ i kylen.

Torka fiskfiléerna med hushållspapper för att få bort överflödig vätska. Dela filen i mitten, du ska få två bitar av varje filé. Krydda fisken runt om med salt och peppar. Vispa upp ägget med en gaffel. Lägg panko/ströbröd i en tallrik och vetemjöl i en annan. Vänd en fisken i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd.

Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek fisken i ca 4-7 min på varje sida (stektiden kan variera beroende på hur tjock filé du har). Lägg en ostskiva på toppen av varje fiskfilé. Lägg en file över en file, tills du får en dubbelfiskburgare.

Lägg en klick kall dressing på ett bröd, lägg salladsblad över, toppa med fisk, ärtpure, kall dillsås och en brödskiva. Servera direkt, gärna med potatismos och pressa gärna över citron vid servering.

Join the Conversation

  1. Margareta says:

    Zenias recept ligger i TOPP!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close