Ägg/ Bröd/ Buffé/ Muffins/ Ost/ Vegetariskt

Matmuffins med fetaost

Matmuffins är ett gott tilltugg till soppan eller som del av en buffé. Funkar även utmärkt att avnjutas som en lätt lunch med sallad. Jag brukar baka dessa när jag ska på utflykt med familjen, praktiskt och enkelt att ha dem i nedpackade i matsäcken. Extra goda med sallad och en klick ajvar relish.
Fotor_144725995428077

12 st matmuffins
3 st ägg
2,5 dl filmjölk eller yoghurt
2 msk olja (oliv- eller rapsolja)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt (gärna örtsalt)
0,5 tsk svartpeppar
1 msk torkade eller färska örter (välj fritt mellan oregano, persilja, basilika, timjan)
Fyllning:
1 lök
1 röd paprika
150 g fetaost
Ytterigare förslag på grönsaker du kan ha som fyllning:
Majs, coktailtomater, oliver, spenat, vitlök, chili

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Klä en muffinsplåt med 12 st muffinsformar. Hacka löken och paprika. Hetta upp en klick smör och stek löken tills den mjuknar och får lite färg. Tillsätt paprikan och fräs snabbt. Låt svalna. Blanda ägg, olja, filmjölk och salt i en bunke och vispa med elvisp eller en stund för hand. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och blanda i smeten. Vänd i grönsakerna, fetaost och örter. Fördela smeten jämnt i formarna. Garnera eventuellt med frön, chili, oliver eller tomat. Baka mitt i ugnen i ca 25-30 min. Låt svalna lite i formen och servera dem varma eller kalla.
Fotor_144725976628172
Fotor_144725983463020Fotor_144725964372379

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Slavica
    14/11/2015 at 20:47

    Så gottt!
    Dina bilderFantastiska!!❤️

    • Reply
      Zeina
      14/11/2015 at 20:50

      Tack ❤så snällt. Kram /Zeina

    Leave a Reply

    två × 4 =