En krämig och mustig tomatsås som du enkelt slänger ihop medan pastan kokas färdigt. En favorit hemma hos oss som jag lagar med glädje vid stressiga dagar. Använd gärna krossad tomat av bra kvalité för godast smak. Har du tid att låta såsen koka länge så blir den desto godare!
4 portioner
2 förpackningar krossad tomat eller körsbärstomater på burk av bra kvalité (400 g styck)
1 lök
0,5 dl finhackad färsk basilika eller 1 msk torkad
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
1 dl grädde
Gör såhär:
Finhacka lök, basilika och vitlök. Hetta upp olja och fräs dem på medelvärme i ca 3 min. Häll i tomaterna, dijonsenap, balsamvinäger, salt och peppar. Koka upp och låt puttra i ca 7 min. Mixa såsen slät och tillsätt grädden, låt koka i ca 3 min. Om du låter såsen koka längre så behöver du inte mixa den. Såsen blir desto godare ju längre den får koka. Smaka av och krydda eventuellt mer. Servera med pasta och garnera med riven parmesanost!