Italien/ Pasta & Nudlar/ Såser & Dressingar/ Vegetariskt

Pasta arrabiata

Att något så enkelt kan vara så lyxigt och gott! Pasta arrabiata är en god och lättlagad italiensk tomatsås med sting som är ljuvlig att servera med pasta.

Se hur jag lagar rätten steg för steg HÄR!

4 portioner
800 g hela tomater på burk
3 st vitlöksklyftor
2-3 tsk chiliflakes (justera hetta efter smak)
1 stor näve färsk basilika
Salt & peppar
Ca 4 msk olivolja
400 g penne pasta

Gör såhär:
Öppna upp konservburkarna med hela tomater, ta ner en sax direkt i burken och klipp tomaterna tills de blir mindre bitar. Ställ åt sidan.

Hacka vitlöken, hacka inte för tunna skivor för då kan de lätt brännas vid. Hetta upp ca 3 msk olivolja och stek vitlöken under omrörning på medelvärme. Vänd i chiliflakes och stek lite till. Tillsätt tomaterna, krydda med salt och peppar, rör om och låt puttra i ca 15 min.

Koka pastan al dente och sila av. Vänd färsk basilika i tomatsåsen, tillsätt sedan pastan och blanda. Ringla lite olivolja över, blanda och servera. Buon appetito!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 × fem =