Gratäng/ Husmanskost/ Huvudrätt/ Italien/ Kyckling/ Pasta & Nudlar/ Utvalt

Ugnsbakad pasta alfredo- Pastagratäng

Ibland är det enklaste det godaste och denna rätt är ett ypperligt exempel på det! En riktigt god ugnsbakad pasta alfredo som blir sådär härligt krämig. Med få ingredienser får man till en kalasmiddag, kan inte bli bättre.
Pasta alfredo
Pasta alfredo

4 stora portioner ugnsbakad pasta alfredo
400 g penne pasta
3 st kycklingfilé
1 msk grillkrydda
2 msk rapsolja
Såsen:
3 st vitlöksklyftor
1 liter mjölk (valfri fethalt)
5 msk mjöl
200 g riven ost av valfri sort
1-2 st hönsbuljongtärning (justera saltsmaken själv)
Svartpeppar
Garnering:
Finhackad persilja eller basilika

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda runt om och ringla över olja. Grilla dem mitt i ugnen tills de är helt genomstekta, ca 15-20 min. Ta ut dem från ugnen och täck med folie tills de svalnar, de blir saftigare om de får vila en stund. Koka pastan al denté (med tuggmotstånd), sila av och ställ åt sidan. Finhacka vitlöken och stek på medelvärme under omrörning tills de mjuknar. Häll över mjölk, smula i buljongtärningen och vispa i mjölet. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar, den kommer att vara lite rinnig men tjocknar sen när du blandar de övriga ingredienserna. HIT kan du förbereda alla moment och tillaga rätten vid senare tillfälle om så önskas.

Värm ugnen till 200°. Fördela kycklingfiléerna till tjocka strimlor. Vänd ner kyckling, ost, pasta och svartpeppar i såsen. Lägg i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut och strö på finhackad persilja eller basilika. Servera med sallad och parmesanost bredvid.

Pasta alfredo

Grillade kycklingfiléer. Låt vila under folie en stund.

Pasta alfredo

Fördela i strimlor .

Pasta alfredo

Fräs vitlöken på medelvärme. Tillsätt sedan mjölk, buljong och vetemjöl. Koka upp under omrörning och låt sjuda långsamt tills såsen tjocknar lite.

Pasta alfredo

Vänd i pasta, ost och kyckling.

Häll över allting i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 15 min.

Häll över allting i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 15 min.

Pasta alfredo

Nygräddad och redo att avnjutas.

Pasta alfredo

Krämigt it is! Se hur den “ostiga” såsen omfamnar pastan och kycklingen.

Pasta alfredo

Kärlek på en tallrik!

 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Linda
    21/02/2016 at 18:31

    Vill bara säga hur mycket din sida betyder för mig. Lagar dina recept flera ggr i veckan. Skulle inte klara mig utan dig. Jag menar det verkligen. Du är bäst. // Linda

    • Reply
      Zeina
      22/02/2016 at 21:47

      MEN ÅH TACK!! Du anar inte hur glad jag blir u. Så himla skoj att läsa. Du är BÄST du med. Kram till dig /Zeina

  • Reply
    Lolo
    03/10/2016 at 11:23

    Kan jag byta ut möjlken mot grädde istället till såsen ? Har ingen mjölk hemma hah kram Lolo

    • Reply
      Zeina
      03/10/2016 at 22:14

      Det kan man göra men det kan bli lite för mastigt med grädde 🙂

  • Reply
    Nora
    04/06/2017 at 16:21

    Hej kan man använd en annan sorts pasta än penne ? 🙂

    • Reply
      Zeina
      06/06/2017 at 22:39

      Ja det kan man absolut göra 😀

    Leave a Reply

    tretton + 7 =