Ibland är det enklaste det godaste och denna rätt är ett ypperligt exempel på det! En riktigt god ugnsbakad pasta alfredo som blir sådär härligt krämig. Med få ingredienser får man till en kalasmiddag, kan inte bli bättre.
Pasta alfredo
Pasta alfredo

4 stora portioner ugnsbakad pasta alfredo
400 g penne pasta
3 st kycklingfilé
1 msk grillkrydda
2 msk rapsolja
Såsen:
3 st vitlöksklyftor
1 liter mjölk (valfri fethalt)
5 msk mjöl
200 g riven ost av valfri sort
1-2 st hönsbuljongtärning (justera saltsmaken själv)
Svartpeppar
Garnering:
Finhackad persilja eller basilika

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda runt om och ringla över olja. Grilla dem mitt i ugnen tills de är helt genomstekta, ca 15-20 min. Ta ut dem från ugnen och täck med folie tills de svalnar, de blir saftigare om de får vila en stund. Koka pastan al denté (med tuggmotstånd), sila av och ställ åt sidan. Finhacka vitlöken och stek på medelvärme under omrörning tills de mjuknar. Häll över mjölk, smula i buljongtärningen och vispa i mjölet. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar, den kommer att vara lite rinnig men tjocknar sen när du blandar de övriga ingredienserna. HIT kan du förbereda alla moment och tillaga rätten vid senare tillfälle om så önskas.

Värm ugnen till 200°. Fördela kycklingfiléerna till tjocka strimlor. Vänd ner kyckling, ost, pasta och svartpeppar i såsen. Lägg i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut och strö på finhackad persilja eller basilika. Servera med sallad och parmesanost bredvid.

Pasta alfredo
Grillade kycklingfiléer. Låt vila under folie en stund.
Pasta alfredo
Fördela i strimlor .
Pasta alfredo
Fräs vitlöken på medelvärme. Tillsätt sedan mjölk, buljong och vetemjöl. Koka upp under omrörning och låt sjuda långsamt tills såsen tjocknar lite.
Pasta alfredo
Vänd i pasta, ost och kyckling.
Häll över allting i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 15 min.
Häll över allting i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 15 min.
Pasta alfredo
Nygräddad och redo att avnjutas.
Pasta alfredo
Krämigt it is! Se hur den “ostiga” såsen omfamnar pastan och kycklingen.
Pasta alfredo
Kärlek på en tallrik!

 

Kopiera