Sockerkaka med apelsin och choklad

Saftig sockerkaka med apelsin och choklad. Gaaah, ljuvlig kombination! Ha valfri sort choklad i kakan, jag tog mjölkchoklad med schweizernöt för att få lite extra crunch av nötterna. Förderar du mörk choklad funkar det strålande det med.

Ca 12 bitar
125 g smör
1 apelsin
3 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g choklad (valfri sort, jag tog marabou schweizernöt)
Smör och mjöl till bakformen

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°, över och undervärme. Smörj och mjöla en sockerkaksform. Smält smöret i en liten kastrull. Riv zest (det oranga skalet) från en apelsin i smöret. Pressa apelsinen och vänd ner juicen i det smälta smöret, blanda noga och låt svalna.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Hacka choklad i bitar. Vipsa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölblandningen, vänd i smält smör och hackad choklad. Blanda försiktigt med en slickepott och häll sedan smeten i kakformen. Baka mitt i ugnen i ca 35 min, tills kakan stelnarn och inte är kladdig i mitten. Låt kakan svalna lite i formen innan du vänder det på ett fat.

Join the Conversation

  1. Ddona says:

    Kan man lägga i smeten i muffinsform och sedan frysa in muffisen? Om ja hur länge? Vill baka de i förtid..

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Menar du att du vill frysa in smeten ogräddad? Det tror jag tycker inte funkar. Annars funkar det bra att frysa in kakan.

  2. Sarah says:

    Varför all din choklad sjunkits ner?

    1. Zeina Author says:

      För att det lägger sig i botten av formen 😀 Sen när jag vänder kakan upp och ner hamnar dom uppåt på kakan

  3. Catarina says:

    Underbart god mjuk kaka, bara att följa receptet och resultatet blir så bra

  4. Prövade detta recept för första gången igår och wow!!!

  5. Natalia says:

    Var har du köpt den fantastiska kakformen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close