Superenkel och läcker efterrätt från Ekvatorialguinea i Central Afrika du snabbt slänger ihop. Servera gärna bananerna när de är alldeles nybakade och varma med glass… mmmm!
4-6 portioner
5 st bananer
1 dl mörkt muscovadorörsocker eller brunt farin socker (jag tog muscovadorörsocker)
1 dl riven kokos
1 dl apelsinjuice
1 citron
1 tsk kanel
2 msk ljus sirap (kan uteslutas)
Smör till smörjning av formen
Gör såhär:
Värm ungen till 200°. Smörj en ugnsform med smör. Skala bananerna och dela i bitar. Lägg bananerna i formen. Häll saften från en citron och 1 dl apelsinjuice över. Strö socker och kanel över bananerna. Ringla sirap över. Avsluta med att strö kokos på allting. Baka mitt i ugnen tills bananerna mjuknar och kokosen får gyllene färg, ca 15 min. Servera gärna direkt när bananerna är varma. Supergott med glass!