Ayran är en törstsläckande drink som gärna serveras vid het och kryddig mat. Den ska helst serveras iskall med is. En mycket omtyckt dryck i Mellanöstern och Turkiet.
5 dl naturell yoghurt (flytande yoghurt i tetrapack)
5 dl vatten
Salt efter smak
Valfri smaksättning:
Mynta
Vitlök
Citron
Doogh- Persisk ayran med kolsyra, recept HÄR!
Gör såhär:
Blanda yoghurt vatten och salt. Vispa kraftigt tills de blandas ihop ordentligt. Du kan vispa med en handvisp eller mixer. Smaka av drycken och späd eventuellt ut med mer vatten/yoghurt eller ha i mer salt. Ha i smaksättning om du vill och servera iskall!
åh, älskar ayran! köper alltid en till falafeln, passar så himla bra ihop!
Älskar maten med yoghurt dryck
Jag brukar göra Ayran med fil, vatten och salt (efter smak) och smaksätter ibland med mynta. Jag tycker att det smakar identiskt med den man köper i affären. Fil fungerar också att använda! 🙂