Bakad fetaost med tomat och oliver

Detta är vansinnigt gott! Bakad fetaost med tomat, oliver, lök och oregano. Jag bakade min fetaost på grillen. Det blev ett fantastiskt gott tilltugg vid maten. Vi bröt en bit bröd och doppade det direkt i formen. Fetatosten var ljuvlig när den var varm. Man kan även baka osten i ugnen. Servera som en förrätt, ett gott tilltuggg vid maten eller som en varm sallad.


6 portioner
3 st block fetaost (150 g styck)
400 g coktailtomater
1 rödlök
Ca 1,5 dl kalamataoliver
0,5 dl olivolja
1 msk torkad oregano
Garnering:
Olivolja

Gör såhär:
Skiva löken i tunna strimlor, dela tomaterna i halvor. Ringla lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg fetaosten i formen. Toppa med tomat, oliver och lök. Strö oregano över allting och avsluta med att ringla olivolja över.

Baka mitt i ugnen på 200° i ca 15-17 min eller lägg formen på grillen i ca 15-20 min. Ringla olivolja över och servera med bröd.

Join the Conversation

  1. Dalia says:

    Jag gjorde detta till en buffé idag (perfekt buffémat, lagar ju helt sig själv, och bara att plocka ut precis innan vi ska äta), och det var så OTROLIGT gott! Stort tack för detta!

  2. Pernilla says:

    Första gången jag provade ett av dina recept. Så enkelt och gott! Tack för tipset.

  3. Gjorde meze till middag ikväll och hade med denna. Så vansinigt gott! Gjorde alldeles för mkt mat, kommer äta tabbouleh, hummus och feta i dagar framöver. Helt ok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close