Baleadas- Honduransk tortilla med svarta bönor

Baleadas är en favorit i Honduras. Stekta svarta bönor serverade i tortillabröd med cotija ost eller queso fresco och honduransk crema. Crema och cotija ost är svåra att hitta i Sverige och kan ersättas med gräddfil och fetaost. I Honduras är detta typisk street god och passar lika bra att avnjutas som en stärkande frukost eller till lunch. Så goda!

6 portioner
6 tortillabröd- recept finns HÄR! om du vill baka egna
Refried beans (bönröra)

2 frp färdigkokta svarta bönor (à 400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön chilifrukt (valfritt)
0,5 tsk rökt paprikapulver
Ca 1,5 dl vatten
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Äggröra:
4 st ägg
Smör till stekning
Salt & svartpeppar

Servering:
Avocado (valfritt)
150 g fetaost
2 dl gräddfil
Lime, jalapeno och koriander (valfritt)

Gör såhär:
Finhacka lök, vitlök och chili. Hetta upp olja och stek lök tills den mjuknar och får färg. Tillsätt vitlök och chili, stek lite till. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönor och rökt paprikapulver, rör om. Mosa bönorna lite slarvigt med en potatisstöt, späd med lite vatten tills röran fått önskad konsistens.

Knäck äggen i en skål, tillsätt lte salt och pepper. Vispa upp med en gaffel. Hetta upp smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Låt äggen stelna på medelvärme och rör sedan runt med en träslev tills du får en äggröra.

Lägg bönröra i ett tortillabröd. Toppa med äggröra, smulad fetaost, avocado, gräddfil, jalapeno, vik ihop och njut!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close