Libapizza

Libapizzan har blivit vår favorit, och den serveras ofta när tiden för matlagning är knapp, men också till fredagsmyset. Toppingen kan varieras i det oändliga efter det som finns hemma. Tomatsåsen på tomatpuré går snabbt att svänga ihop. Du får en djup och mustig smak utan att såsen behöver kokas, och bröden blir inte soggiga av en vattnig sås.

4 portioner
2 orientaliska tunnbröd
6 msk tomatpuré
6 msk vatten
1 klyfta vitlök, finhackad
2 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
Topping:
2 mozzarellaostar
150 g körsbärstomater
1 rödlök
färsk basilika
rucolasallad

 

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader (eller 180 grader varmluftsfunktion, då kan du grädda två plåtar samtidigt). Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Skär mozzarellan i bitar, dela cocktailtomaterna i halvor och strimla löken. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Bred ut tomatsåsen över bröden och fördela toppingen ovanpå. Grädda pizzorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de har fått fin färg. Toppa med färsk basilika och rucola och servera direkt.

Foto: Ulrika Ekblom från min kokbok Veckans Matsedel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close