Banana split paj

Sommarens godaste efterrätt som du enkelt gör utan ugn. En läcker version på banana split gjord med en twist. Den görs i pajform med kexbotten, fluffig glasskräm och massa frukt. UNDERBART god och en av de fräschaste efterrätter jag har lagat. Lagom söt, busenkel att göra och fantastiskt god!

8-10 bitar
Kexbotten:
250 g oreokex (digistivekex funkar också bra)
60 g smör
Glasskräm:
3 dl mjölk
9 msk snabbvispad vaniljsås pulver (marsans)
1 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
Fruktfyllning:
Ananasbitar på burk (ca 567 g)
2 bananer
500 g färska jordgubbar eller körsbär i marachino (jag tar jordgubbar)
Topping:
Chokladsås (kan uteslutas)

Gör såhär:
Kexbotten: Lägg kexen i en matberedare, häll över smält smör och kör några varv tills kexen blir smulor. Tryck ut smulorna jämnt i botten av en pajform, ca 27 cm. Låt stelna i kylen under tiden du förbereder fyllningen.

Glasskräm: Blanda vaniljsåspulver med mjölk och vaniljsocker. Låt stelna i kylen i 10 min. Vispa grädden och blanda sedan med med vaniljkrämen. Ställ krämen i kylen några minuter.

Hacka banan och jordgubbar. Låt ananasen rinna av ordentligt, pressa ur överflödig vätska från ananasen med händerna. Lägg först bananerna i botten av kakan, bred hälften av krämen över. Lägg all ananas över och bred sedan resterande kräm över ananasen. Garnera med jordgubbarna. Låt pajen stå i kylen i ca 2 timmar innan servering, klarar sig fint i kylen flera timmar innan servering. Vid servering kan du ringla chokladsås över. Det kan vara lite svårt att skära ut fina bitar av kexen, lätt att den smular sig lite men det är fortfarande fantastiskt gott och kexsmulorna smakar himmelskt.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close