Baskisk cheesecake

Baskisk cheesecake med fantastiska smaker. Sammetslen och krämig med en härlig bränd toppen. Buesenkel att göra med få ingredienser. Allra godast blir den om den förbereds dagen innan servering så hinner den stelna och kallna. Toppa gärna med bär och njut!

10-12 bitar
900 g rumstempererad färskost
6 st ägg
3 dl socker
3 dl grädde
1,5 msk vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
Serveringsförslag:
Jordgubbar

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Klä en springform, 24 cm, med bakplåtspapper. Bakplåtspappret ska sticka upp på sidorna av springformen.

Lägg alla ingredienser till cheesecaken i en bunke. Blanda ihop allting med en träslev och vispa sedan smeten slät. Antingen med en elvisp eller handvisp. Du ska inte vispa mer än nödvändigt, du vill inte ha massa luftbubblor i smeten. Smeten ska bli helt slät och ordentligt blandad.

Häll över smeten i springformen. Banka försiktigt springformen på bakbordet för att få bort luftbubblor i smeten. Baka mitt i ugnen i ca 30-35 min. Tills cheesecake får en fin “bränd yta” men fortfarande är helt dallrig i mitten. Låt svalna i rumstemperatur och sedan kallna helt i kylen i minst 2 timmar. Toppa med jordgubbar och servera!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close