Beignets-Munkar från New Orleans

Frasiga och luftiga munkar New Orleans style. Toppa med florsocker och servera med honung. Mina barn önskade sig beignets efter att ha sett Tiana i Disneyfilmen Prinsessan och grodan njuta av dom. Dom var helt lyriska när jag serverade högen med beignets toppade med florsocker. Helt underbart goda! Beignets är allra godaste nyfriterade och varma men kan även avnjutas flera timmar efter fritering.

Ca 30 st beignets
2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst
3 dl ljummen mjölk (3% fett halt)
2 ägg- vispade lätt för hand
50 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk salt
Ca 9 dl vetemjöl
Frtiering:
Rapsolja
Servering:
Florsocker och honung till garnering

Gör såhär:
Häll mjölken över jästen, tillsätt 1 msk socker, rör om och låt stå i 10 min. Vispa upp äggen lite lätt med en gaffel och häll sedan i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen smidig en bra stund, ca 10 min. Degen ska varken vara kladdig eller för kompakt, få till en smidig och lättarbetad deg. Täck bunken med plast och låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten. Jag rekommenderar att degen får jäsa i kylen, 7-10 timmar för bäst resultat. De blir härligt luftiga och goda av den långa jästiden.

Häll ut degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Kavla inte ut degen för tunt, ca 5 mm tjock. Skär ut ca 30 st fyrkanter av degen. 

Hetta upp olja till 180°, skaka av överflödig mjöl från degbitarna och fritera gyllene ca 3 min på varje sida. Lägg beignetsen på ett galler och låt överflödig olja rinna av. Toppa med florsocker och servera med honung. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close