Birkesvafler- Danska våfflor med vallmofrön och citron

Nästa gång du blir sugen på att ta fram våffeljärnet och grädda frasiga våfflor så ska du definitivt testa dessa! Danska våfflor med vallmofrön och citron. En alldeles ljuvlig kombination. Jag har serverat mina våfflor med bär och vispad crème fraîche, så himla fräscht och gott. Du kan förstås servera dina våfflor helt efter smak med tex sylt och grädde.
Ca 10-12 st våfflor
5 dl mjöl
0,5 dl socker (kan uteslutas, jag skippade sockret)
1,5 msk blåa vallmofrön
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smält smör
5 dl mjölk
2 ägg
1 citron
Smör för att pensla våffeljärnet med
Serveringsförslag:
3 dl creme fraiche (34% fetthalt)
1 tsk vaniljsocker
Färska bär

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa med en handvisp tills du får en klumpfri smet. Tillsätt sedan ägg, rivet citronskal (endast det gula) och juice från 1 citron. Vispa smeten ordentligt. Hetta upp våffeljärnet och pensla med smör vid behov. Grädda våfflorna och lägg dem på ett galler och inte på varandra så de inte mjuknar.

Lägg creme fraiche och vaniljsocker i en skål. Vispa med elvisp på samma sätt som du gör när du ska vispa grädde. Vispa tills crème fraichen blir fluffig. Servera med nygräddade våfflor och bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close