Boston cream pie- Amerikansk tårta

En riktigt läcker amerikansk tårta med vaniljkräm och choklad. Du får liksom allt gott i en och samma kaka. Saftig kakbotten fylld med en himmelsk hemmagjord vaniljkräm och slutligen toppad med en riktigt maffig chokladganache. Heaven! 
Ca 10-12 bitar
Kakbotten:
3 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl kokande vatten
Smör till smörjning av springform
Vaniljkräm:
1 vaniljstång (kan ersättas med 2 tsk vaniljsocker)
2 dl mjölk
2 äggulor
2 msk majssärkelse
0,5 dl socker
10 g smör
Chokladganache:
1,5 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

Gör såhär:
Kakbotten: Värm ugnen till 175°. Smörj en springform, ca 25 cm, med smör och mjöla den. Vispa ägg, vaniljsocker och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta sedan ner i smeten. Tillsätt 1 dl kokhett vatten och vispa smeten slät. Häll smeten i springformen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min, tills kakan är helt torr i mitten. Låt kakan svalna i formen.

Vaniljkräm: Gör ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången, fröna och mjölk i en kastrull. Värm upp långsamt, precis innan mjölken börjar koka drar du bort den från värmen. Ställ åt sidan och låt mjölken stå och dra i 15 min. Lägg äggulor, socker och majsstärkelse i en skål. Blanda ihop allting till en slät smet med en handvisp. Sila mjölken över äggulesmeten. Blanda ordentligt och lägg sedan i en kastrull. Värm upp under ständig omrörning på medelhögvärme tills krämen tjocknar. Dra bort från värmen och rör i smöret tills den smälter. Låt krämen svalna en stund i rumstemperatur och låt sedan kallna i kylen.

Chokladganache: Hacka choklad i fina bitar. Värm upp grädden i en kastrull, rör i chokladen och blanda tills chokladen smälter helt.

Montering av kakan: Dela kakbotten i mitten. Lägg ett av bottnen på ett fat och bred vaniljkrämen jämnt över hela kakan. Lägg på den andra bottnen. Toppa med chockladganache och bred den jämnt över hela kakan.

Låt gärna kakan stå en stund i kylen innan servering så hinner kakbottnarna suga åt sig lite av den goda vaniljkrämen. Klarar sig fint i kylen över natten. Se bara till att täcka kakan väl så den inte torkar ut.


Join the Conversation

  1. Anonym says:

    Stort tack för detta recept! Sambons favo tårta men jag har aldrig lyckats så bra när jag använt amerikanska recept, blir alltid lite knas när man försöker ersätta amerikanska ingredienser. Gjorde denna tårta igår på hans födelsedag och hela familjen tyckte den var jätte god

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close