Läcker colombiansk kycklinggryta med smak av kokosmjölk och paprika. Det ska gärna vara sting i grytan men det funkar alldeles utmärkt att skippa chilin. Denna rätt blir lätt en favorit hos både barn och vuxna. Servera gärna med ris och njut!
4-6 portioner
600 g kycklingfilé
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-3 st färska chili (justera hetta efter smak eller uteslut chilin)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Olja till stekning
Garnering (valfritt):
Lime och koriander
Serveringsförslag:
Ris
Recept på brasiliansk fiskgryta hittar du HÄR!
Gör såhär:
Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök och chili. Hacka paprika i strimlor, hacka kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja och stek löken glansig. Tillsätt kyckling och stek tills den får färg. Vänd i chili, vitlök, spiskummin, paprikapulver, tomatpuré och stek allting under omrörning i ca 2-3 min. Tillsätt paprika och stek nån minut.
Häll i kokosmjölk, smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 15-20 min. Garnera med färsk koriander och pressa gärna lite lime över vid servering.
Lagade denna rätt igår, bytte ut kokos mjölk mot konosgrädde, hade inte spiskummin så den var inte med i receptet, men alltså!! Så himla gott. Man ka. Lätt använda detta till annat protein ex. Räkor, långkok kalv. Grunden grunden är underbar!! Påminner mig on indiskt kök ❤️
Jättegott!
Så himla mycket god och inspirerande mat på din blogg! Använder ofta din blogg till att göra min veckomatsedel, tack för inspirationen!
Jättegott! Använde bara en burk kokosmjölk och det fungerade bra, lagom mycket sås.
Så gott! Alla våra fem barn, från 1 till 17 år gamla, älskade maten!
Så underbart 😀
MUMS!
Använder din blogg, spar tid och ALLTID lyckade resultat.
Veckomenyerna