Grytor/ Kyckling/ Sydamerika

Pollo en leche de coco- Colombiansk kycklinggryta

Läcker colombiansk kycklinggryta med smak av kokosmjölk och paprika. Det ska gärna vara sting i grytan men det funkar alldeles utmärkt att skippa chilin. Denna rätt blir lätt en favorit hos både barn och vuxna. Servera gärna med ris och njut!
4-6 portioner
600 g kycklingfilé
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-3 st färska chili (justera hetta efter smak eller uteslut chilin)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Olja till stekning
Garnering (valfritt):
Lime och koriander
Serveringsförslag:
Ris

Recept på brasiliansk fiskgryta hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök och chili. Hacka paprika i strimlor, hacka kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja och stek löken glansig. Tillsätt kyckling och stek tills den får färg. Vänd i chili, vitlök, spiskummin, paprikapulver, tomatpuré och stek allting under omrörning i ca 2-3 min. Tillsätt paprika och stek nån minut.

Häll i kokosmjölk, smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 15-20 min. Garnera med färsk koriander och pressa gärna lite lime över vid servering.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Jasmina
    31/10/2019 at 16:49

    Lagade denna rätt igår, bytte ut kokos mjölk mot konosgrädde, hade inte spiskummin så den var inte med i receptet, men alltså!! Så himla gott. Man ka. Lätt använda detta till annat protein ex. Räkor, långkok kalv. Grunden grunden är underbar!! Påminner mig on indiskt kök ❤️

  • Reply
    Sandra
    04/11/2019 at 19:33

    Jättegott!

    Så himla mycket god och inspirerande mat på din blogg! Använder ofta din blogg till att göra min veckomatsedel, tack för inspirationen!

  • Reply
    Anonym
    03/03/2020 at 20:03

    Jättegott! Använde bara en burk kokosmjölk och det fungerade bra, lagom mycket sås.

  • Leave a Reply