Seg och galet god brownie toppad med hallon och mjölkchoklad. En chokladdröm som får en härlig syra av hallonen. Du kan enkelt byta ut hallonen mot jordgubbar om du föredrar det.
Ca 20 små bitar
200 g mörk choklad
200 g smör
4 st ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Liten nypa salt
Garnering:
100 g färska hallon (eller skivade jordgubbar)
100 g mjölkchoklad hackad i små bitar
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Bryt mörk choklad i bitar. Lägg i en kastrull med smör och smält allting på medelvärme, rör om med jämna mellanrum. Stäng av värmen och ta bort chokladsåsen från spisplattan, ställ åt sidan och låt kallna.
Klä en bakform, ca 20×30 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker med en elvisp. Vänd sedan ner den smälta chokladen som har svalnat och blanda, blanda inte mer än nödvändigt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och sikta sedan ner det i chokladsmeten. Blanda allting med en slev och häll sedan ner smeten i formen.
Garnera kakan med hallon och hackad mjölkchoklad. Baka kakan mitt i ugnen i ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna. Låt sedan stelna i kylen. Server gärna browniesen kall. Gott att serveras med vispad grädde.
Tack!
Denna kaka är helt underbar!
Hej zeina!
Håller på att baka den här härliga bakelsen JUST NU men det står inte hur mycket salt som ska hälla i. Hjälp!?
Bakelsen är till min dotters skola så det är viktigt att den smakar gudomlig 🙂
Kan man frysa denna kaka?
Där gick mitt sockerförbud, haha 😀