Jag älskar bruschetta, tycker att det är så gott att servera som tilltugg vid maten. HÄR! hittar du recept på klassisk bruschetta och med pesto HÄR!
4-6 portioner
1 baguett eller ca 8 st små skivor bröd (gärna surdegsbröd)
2 st avocado
Saften från en halv lime eller citron
Salt & peppar
Tomattopping:
300 g körsbärstomater eller 2 st tomater
0,5 finhackad rödlök
Ca 15 st färska basilika blad
2 msk olivolja
Salt & peppar
Gör såhär:
Börja med tomatsalladen. Hacka tomat, lök och basilikablad. Blanda samman alla ingredienser till tomattoppingen och ställ i kylen.
Rosta eller grilla brödskivorna mitt i ugnen på 200° grader tills de blir frasiga. Skala och mosa avokadon med en gaffel, smaksätt med citron, salt och peppar. Bred avokadon på brödskivorna, toppa med tomatsalladen och servera.
Recept på hummusen som finns i den lilla skålen hittar du HÄR!