Bulgur med böngryta

Vegetarisk mat när den är som godast. En smakrik bulgur med grönsaker, nötter och russin på. Serveras tillsammans med en mustig böngryta. En vardagsrätt eller en festmåltid. Väldigt gott och enkelt att laga.
bön3bön1

Bulgurn, 8 portioner
1 lök, finhackad
0,5 dl rapsolja
5 dl bulgur som är blandat med rostad vermicelli, finns i välsorterade matvarubutiker
1/2 tsp Curry
1/2 tsk Gurkmeja
1/2 tsk Kanel
1/2 tskSvartpeppar
2 grönsaksbuljong
Ca 7 dl hett vatten
Topping
2 potatisar, skala och hacka i tärningar
2 dl djupfrysta ärtor
2 morötter, skalade och hackade i tärningar
1 dl russin
1 dl skållad och skalad mandel
1/2 tsk curry
1/4 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk rapsolja

Stek löken i olja en stund, tillsätt sedan kryddorna och låt de få fräsas med några sekunder. Lägg i bulgurn och rör om så allting blandas ordentligt. Häll över hett vatten(vattnet ska täck bulgurn med 1 cm) lägg på ett lock på grytan, låt kokas upp och sänk sedan värmen. Låt tillagas längsamt i ca 15 min. Koka upp ärtor, morot och fritera potatistärningar. Blötlägg russin i 10 minuter och sila sedan av. Stek morot, ärtor och potatisen med lite olja 2-3 minuter, blanda sedan i kryddorna. Stek mandeln i en separat stekpanna tills de blir gyllenebruna, tillsätt russinen och rör om i några minuter.Lägg upp bulgurn på ett fat, toppa med grönsakerna och avsluta sedan med nötterna.
Servera med tzatsiki och sallad eller med böngryta till!

Böngryta, 4 portioner
1 lök
1 pkt passerad tomat
1 msk paprikapure
1,5 dl vatten
1 buljongtärning (valfri sort)
1 burk kokta bönor
Svartpeppar

Finhacka löken, stek i olja en stund. Tillsätt sedan passerad tomat, paprikapuré, vatten, buljong och peppar. Låt puttra på medelvärme i 30 minuter. Häll sedan i bönorna, rör om, och låt puttra 15 min till. Servera med ris, bröd eller bulgur.
bön4 bön7
  bön11 

Join the Conversation

  1. Sanna says:

    Hej!

    Man kan inte se bilderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close